Fotozgodba: OŠ Petrovče in OŠ Cirila Kosmača PiranZa nami je zadnja oddaja osmine finala!

Za četrtfinale so se potegovali dva Davida in Vid iz OŠ Petrovče ....... ter Martina, Rok in Maksim iz OŠ Cirila Kosmača Piran.


Začetni del, ko sta bili obe ekipi izenačeni, so zaključili z Jasno in preverjanjem trditev pri eksperimentu. Kako in zakaj pride do iztirjenja vlaka lahko preveriš v zadnjem Eksperimentu z Jasno - klikni!

Sledile so Hitre celice in vodstvo rumenih iz Petrovč.

Nekaj težav v drugem delu za vsako ekipo, a sledil je Možganski labirint, kjer sta se ekipi druga drugi približali samo na točko razlike - v prednost so prešli Pirančani. Vabljen, da si dvoboj ogledaš na našem You Tube kanalu - in se mimogrede še naročiš na zabavne razlage!

Brihtolin je odšel v roke vijoličnih, ki so prepoznali Lendavski Vinarium, in si v Prebranih celicah zagotovili dvojne točke. In ker smo v velikonočnem času, smo se lotili pirhov. Jasna nam je predstavila remenke svoje mame in pojasnila, kako nastajajo.Za obe ekipi zadnji vprašanji o NBA košarki in brezpilotnih letalnikih nista bili problematični.

Na zadnje vprašanje sta obe ekipi odgovorili enako, a so točke prevesile končno zmago v prid vijolične ekipe iz OŠ Cirila Kosmača Piran, čestitamo!

Zadnja oddaja osmine finala je tudi zadnja oddaja, ki smo jo v tej sezoni z vami pripravili. Kako bo potekalo nadaljevanje, je še "v megli". Tako kot odgovor na vprašanje, kdaj se vrnemo v šolo. A verjamemo, da se kmalu spet vidimo!

Vabljen, da Nika in Jasno spremljaš tudi v naši novi oddaji IZOdrom, ki je na sporedu vsak šolski dan, malo po 9. uri na TV Slovenija 1!

Seveda ostajamo povezani preko družbenih omrežji, pisem in klicev!

Se vidimo!

Foto: Julija Kočar in Borut Gale