Fotozgodba: OŠ Maksa Durjave Maribor in OŠ Šenčur

Za nami je še ena napeta tekma!V uvodu je Nik izpostavil zanimivost o prvi žarnici v Mariboru - preveri, kdaj je prvič zasvetila!

Na rumeni strani studia so nas pričakali Iva, Žiga in Miha iz OŠ Maksa Durjave Maribor ...

... ter Hana, Meta in Mark iz OŠ Šenčur na vijolični strani.

Po začetnem delu, ko smo preverili lunine mene, praznike in proste dneve v letošnjem letu - teh je zdaj precej več - je bil rezultat izenačen.

Z Jasno smo ustvarili vodni udar - kako smo se izkazali, preveri med Eksperimenti - morda ti pride prav v prihodnjih dneh, ko bodo učitelji začeli s preverjanjem znanja ;).


Hitre celice so prinesle točkovni preobrat. V vodstvo je prišla ekipa iz OŠ Šenčur.

V osrednjem delu sta ekipi odgovarjali vsaka na svoje vprašanje - pomagali so jim tudi navijači. Ker je vsaka ekipa na eno vprašanje odgovorila narobe, je rezultatski izid ostal enak.

Enaka razlika med ekipama je ostala tudi po Možganskem labirintu - vabljen, da si rešitve iz pobranih črk ogledaš na našem You Tube kanalu - naroči se! Tam najdeš tudi vse razlagalne prispevke!

Čeprav je Brihtolin odšel v roke vijoličnih iz Šenčurja, so v Prebranih celicah točke pridobili rumeni iz Maribora. Tokrat je Nik bral s Samom in skupaj sta se pogovarjala o knjigi Pes pa v smeh. Tudi ta prispevek najdeš na našem You Tube kanalu.

Ob koncu oddaje smo lahko čutili napetost v studiu, a čeprav so se zadnjemu odgovoru bolj približali rumeni, je končna zmaga odšla v Šenčur.
Čestitke obema ekipama, navijačem, mentorjem! Tekma je bila zabavna, napeta in zanimiva!

Ob koncu pa smo si dali malo duška - preveri!

Foto: Julija Kočar in Borut Gale