Fotozgodba: OŠ Toma Brejca Kamnik in OŠ Dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica


Za nami je prva pomladna oddaja!

V uvodu se je Nik spomnil, zakaj je današnji dan poseben, preveri tudi ti!

Rumeno ekipo iz OŠ Toma Brejca Kamik so zastopali  Marja,  Lidija in  Nik,

... vijolično ekipo iz OŠ Dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica pa  Neža,  Erazem in Benjamin.

V rubriki Drži - ne drži, kjer pogledamo 25 let nazaj, sta bili obe ekipi izenačeni, sicer pa je vodstvo po prvem delu prevzela ekipa rumenih iz Kamnika. Vodstvo ji je prinesel pravilen odgovor v Eksperimentu z Jasno. Preveri, kako se je obneslo lebdenje žogice nad fenom! 

Hitre celice so povišale prednost rumenih na osem točk.


V drugem delu smo preverjali točen čas in pravi kot na uri - razlage poišči na našem You Tube kanalu - in se naroči na nove razlage!


Možganski labirint je ekipi zopet točkovno zbližal na samo dve točki razlike. Naporno za navijače, ki so z rešitvijo pomagali rumeni ekipi.Brihtolin je odšel v roke vijoličnih, a jim ni prinesel podvojenih točk v Prebranih celicah. Tokrat smo z Lio brali zapis v verzih Zavetje vode.


V zadnjem delu sta obema ekipama delali težave vprašanji o nepotizmu in delu v času Prešerna. V rubriki Razmisli, oceni pa se je pravilnemu odgovoru bolj približala rumena ekipa, a končna zmaga je odšla k vijoličnim iz OŠ Toma Brejca Kamnik!

Čestitke obema ekipama, navijačem, mentorjem, se vidimo naslednji teden! Vmes pa se srečamo tudi v IZOdromu, ki bo potekal v prihodnjih dneh vsak delavni dan med 9.10 in 11.20 na TV SLO 1!

Ob zaključku tekmovanja se celice pomešamo po studiu - zabavno je!   

Foto: Borut Gale in Julija Kočar