Fotozgodba: OŠ Kajetana Koviča Poljčane in OŠ Škofja Loka-Mesto

Nik nas je sprejel nasmejan že v 20. (!) oddaji sezone! V uvodu je izpostavil, da je jutri zanimiv dan ...

Pa poglejmo, kako so razporejena dekleta in fantje po ekipah!

Rumeno ekipo so tokrat zastopali Maša, Zala in Vid iz OŠ Kajetana Koviča Poljčane, ...

... vijolično pa Ana Julija, Juš ter Matej iz OŠ Škofja Loka-Mesto. V uvodnem delu oddaje nam je šlo zelo izenačeno.


Še ob koncu eksperimenta sta bili obe ekipi izenačeni - obe ekipi sta tudi pravilno odgovorili - preveri, kako so z Jasno odkrivali skrivanje skrivnega sporočila!

Po eksperimentu z Jasno pa smo preverili, kako hitre znajo biti naše celice - dovolj hitre za rumene, ki so dobili prednost 2 točk.

Osrednji del je bil matematično-logično obarvan - obe ekipi sta bili boljši pri matematičnih vprašanjih, logika je obe ekipi pustila brez točk - se zgodi ;)Prva večja razlika se je zgodila pri Možganskem labirintu, rumena ekipa je bila pri pobiranju črk resnično ekspresno hitra. Vijolčinim se je zataknilo prav pri pobiranju črk, a s pomočjo navijačev so vseeno uspeli priti do boljše rešitve. Oba Možganska labirinta si lahko ogledaš na našem You Tube kanalu, kjer najdeš tudi razlagalne prispevke - naroči se!

Brihtolin je odšel v roke ekipe iz Poljčan - prav gotovo si bodo zapomnili Solkanski most!

Zadnji del oddaje sta obe ekipi odgovarjali pravilno, pri zadnjem vprašanju so se oceni o poročnih zvezah v Sloveniji bolj približali Maša, Zala in Vid iz OŠ Kajetana Koviča Poljčane!

Končna zmaga je - z novim rekordom oddaje, ki zdaj znaša 91 točk - odšla v Poljčane, čestitke pa prav vsem, saj je bila tekma odlična!

Mimogrede, ob koncu nas je Nik opomnil še na:

Foto: Borut Gale