Fotozgodba: OŠ Gustava Šiliha Laporje in OŠ Leskovec pri Krškem

Za nami je že drugo soočenje v osmini finala!


V uvodu nas je Nik pozdravil in razložil, zakaj je današnji dan - poseben!

Sicer pa so nas v studiu pričakali Zana, Rok in Primož iz OŠ Gustava Šiliha Laporje ...

... in Nejc, Žiga in Nejc iz OŠ Leskovec pri Krškem. Preveri vloge tekmovalcev!

Z Jasno in Nikom smo poiskali skrito zastavo - razlago tega vprašanja in vseh ostalih najdeš na našem You Tube kanalu - naroči se tudi ti!

Mimogrede smo obdelali tudi strahove, s katerimi se soočamo ljudje. Za enega od njih - strah ob izgubi pametnega telefona ali pa le ob izpraznjeni bateriji oz. nomofobijo - ima Nik izziv!

Po Jasminini čajanki - ogledate si jo lahko med eksperimenti, smo se odpravili k hitrejšim dejavnostim.

Tokratne Hitre celice so prinesle točko prednosti vijoličnim - kako se ob preizkusu odrežeš ti?V osrednjem delu so si tekmovalci lahko pomagali z namigi navijačev - žal tokrat namigi niso bili najbolj uporabni - a preverili smo kar nekaj primerov iz fizike in biologije. Ob zaključku rumene rubrike je bila med obema ekipama razlika le 4 točk.

Možganski labirint, ki je v osmini finala krajši, je kar nekaj težav povzročil obema ekipama. Pred začetkom zadnjega dela oddaje je bila le še točka razlike med rumenimi in vijoličnimi - v prid rumenih.

Zelo pomembno vlogo je tokrat odigral brihtolin, ki so si ga priborili fantje iz OŠ Leskovec pri Krškem.

Pri Prebranih celicah so fantje v vijoličnem dobili dvojne točke in čeprav se je pri zadnjem vprašanju oceni bolj približala ekipa iz Laporja, je zmaga odšla k fantovski ekipi iz Leskovca pri Krškem!

Čestitke obema ekipama, navijačem, mentorjem, pokazali ste odločnost in znanje!

Se vidimo naslednji teden, še prej pa preverimo, kakšna najstnika sta bila Jasna in Nik?Foto: Julija Kočar in Borut Gale