Fotozgodba: OŠ Ormož in OŠ Naklo

Za nami je prva tekma v osmini finala letošnje sezone!

V uvodu sta nas pozdravila Nik in Jasna iz prihodnosti ...


V studiu pa so nas že čakali rumeni Kevin, Lea in Ema iz OŠ Ormož ...


... in vijolični Maja, Krištof in Mark iz OŠ Naklo. 


Kaj se dogaja z ekipami, najdeš na povezavi TEKMOVALCI!

V prvem delu oddaje smo obe ekipi postavili pred nalogo, kjer je pomembno čutilo tip - kako so se tekmovalci odrezali, najdeš na našem You tube kanalu, kjer lahko vedno najdeš zanimive razlagalne prispevke! Naroči se na naš kanal in poskbri, da bodo tvoje govorne predstavitve v šoli polne dodatnih zanimivih vsebin!

Z Jasno smo preizkusili obnašanje balonov, ki so napolnjeni z različnimi snovmi in jih segrevamo nad svečo - tovrstne eksperimente vedno izvajamo pod nadzorom odraslih - preveri, katere eksperimente lahko izvedeš sam! Po končanem prvem delu je bila v vodstvu ekipa iz Naklega.

V Hitrih celicah smo tokrat začeli z bajeslovnimi bitji iz slovenskih ljudskih pripovedi - rezultatska razlika se je ohranila do konca.

V osrednjem delu oddaje so seveda sodelovali tudi navijači, ko pa smo zaključili z vprašanjem o cimetovih piškotih, smo si privoščili krofe - kaj hočemo, je le pustna sobota!

Osmina finala pa je prinesla tudi spremenjena pravila - tako npr. je čas, ki je namenjen pobiranju črk v Možganskem labirintu, krajši za 30 sekund. 

V Prebranih celicah smo se lotili novega sklopa knjig, tokrat smo brali roman v verzih - Zavetje vode.

Končna zmaga je odšla k ekipi iz OŠ Naklo, čestitamo vsem navijačem in mentoricama! Za vse prikazano znaje pa gre zahvala tudi ekipi iz Ormoža!

Mimogrede, kaj bodo prinesle nove Prebrane celice? Preveri!

Foto: Borut Gale