Fotozgodba: OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče in OŠ Cirila Kosmača Piran

Oddaja, v kateri smo prišli do novega rezultatskega rekorda!

Rumeno ekipo so zastopale Maja, Rebeka in Eva iz OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče ...

... vijolično pa Rok, Martina in Maksim iz OŠ Cirila Kosmača Piran.

In seveda navijači obeh ekip!

V prvem delu so se izenačeno spopadli z nekdanjimi plačilnimi sredstvi, lulajočim dečkom, prelomnimi izumi, bajeslovnimi bitji in pojočo kovinsko cevjo. Preveri razlage na našem You Tube kanalu - in se naroči!

Kako je Jasna dokazala, da lahko ukroti kovinsko cev, ki je postala pojoča cev - preveri med našimi eksperimenti! Nikoli ne veš, kdaj ti bo razlaga koristila!


Hitre celice so tudi tokrat poskrbele, da se je rezultat iz izenačenega izida prevesil v prednost za ekipo iz Velikih Lašč.

 

A v osrednjem delu so dekleta iz Velikih Lašč ostale na svojem rezultatu, ekipi iz Pirana pa je uspelo preiti v prednost. 

Pred začetkom zadnjega dela oddaje, je Brihtolin odšel v roke vijoličnih, ki so s stavo na Prebrane celice in pravilnim odgovorom podvojili svoje točke.

V Možganskem labirintu sta bili obe ekipi zelo uspešni; predčasno pobrane vse črke, pa tudi z rešitvami za 8 črk ni bilo težav, Pirančanom so pomagali navijači.

Čeprav sta obe ekipi na vsa vprašanja v zadnjem delu odgovorili pravilno, se je velikosti ristanca bolj približala vijolična ekipa, ki je tokrat dosegla nov točkovni rekord!

 

Čestitamo prav vsem, se vidimo naslednji teden!

Takole smo na koncu preizkusili tudi naš nov rekvizit!

Foto: Borut Gale