Fotozgodba: OŠ Šenčur in OŠ Miška Kranjca

Uff, kakšen dvoboj je za nami! Potrebno je bilo dodatno vprašanje - obe ekipi zelo izenačeni!

V petnjasti oddaji sezone je svoje znanje pokazala ekipa, ki so jo sestavljali Hana, Meta in Mark iz OŠ Šenčur ...

... in ekipa, ki so jo sestavljali Karina, Matic in Domen iz OŠ Miška Kranjca v Ljubljani.

V studiu nas je uvodoma pozdravil voditelj Nik in nas spomnil, da je tu februrar! Le kako se tokratni razlikuje od drugih?

Tudi navijači so bili pripravljeni na prvi del oddaje, ko na začetku pogledamo nazaj - celih 25 let! Nekaj nepravilnih odgovorov v prvem delu je prineslo minimalno razliko - 5 točk v korist vijoličnim!

Seveda smo z Jasno preverili tudi eksperiment - tokrat smo preverjali mikrovalovanje - preveri naše eksperimente tudi ti!

Tudi Hitre celice, ki navadno precej premešajo izid, tokrat niso imele večjega vpliva na vmesni rezultat.

V osrednjem delu, ko odgovarja vsaka ekipa na svoje vprašanje, pa je bilo kar nekaj težav.


Kako smo rešili matematične naloge in sobne rastline za darila ter sadje za marmelado - preveri na našem You tube kanalu - in se naroči na naše razlagalne prispevke!

Verjeli ali ne, Jasna je ljubiteljica sobnih rastli, te zgoraj so vse njene! A lotili smo se tudi sadja za marmelado, katero je res dobro? Preveri med razlagalnimi prispevki!

Možganski labirint tekmovalcem omogoči, da malce potelovadijo med oddajo. No, vsaj en član ekipe ima to nalogo ;) Tokrat je bil labirint bolj uspešen za rumeno ekipo, saj so z vsemi pobranimi črkami in izbrano besedo osvojili 14 točk!

Pred začetkom zadnjega dela oddaje, so si brihtolina priborili rumeni, ki so z dvojnimi točkami v Prebranih celicah prišli do izenačenja. In to je trajalo do konca - o zmagovalcu je odločilo zadnje dodatno vprašanje iz rubrike Razmisli, oceni!

Čestitamo tekmovalcem obeh ekip, čeprav izjemno izenačeni, je v nov krog odšla ekipa iz OŠ Šenčur. In seveda zahvala vsem navijačem in mentorjem - čudovita podpora tekmovalcem!

Ko se oddaja zaključi, se družimo, nekateri pa opravijo še intervju!

Se vidimo naslednji teden!

Foto: Borut Gale