Fotozgodba: OŠ Kajetana Koviča, Poljčane in OŠ Ob Dravinji

Za nami je že peta oddaja jubilejne sezone!

Rumeno barvo je zastopala ekipa iz OŠ Kajetana Koviča, Poljčane, ki so jo sestavljali Maša, Zala in kapetan Vid ...,

... vijolično barvo pa je zastopala ekipa iz OŠ Ob Dravinji, ki so jo sestavljali Urh, Dominik in kapetan Žiga.

Seveda so zastopanje ekip podprli tudi navijači, ki so navijaške rekvizite prav lično pripravili in jih med oddajo tudi uporabljali!

Po pogledu nazaj, ko smo preverili trditve, ki so jih reševali tekmovalci prve sezone oddaje Male sive celice, so bile točke izenačene, ...

... a po opravljenem Eksperimentu z Jasno je bila ekipa rumenih v vodstvu za pet točk. Vabljen/-a k ogledu zadnjega eksperimenta, kjer smo preverili vrtenje Zemlje in vrtenje nihala!

V zadnjem delu so tekmovalcu s prekritimi očmi preverilili svoj otip - tokrat so morali najti ajdovo kašo. Ajdovo kašo dobimo z luščenjem njenih semen. Ta so navadno dolga od štiri do sedem milimetrov in triroba. Ajdova kaša je specialiteta slovenske kuhinje, primerna tudi za ljudi s celiakijo, saj ne vsebuje glutena, in tiste, ki ne jedo mesa, saj vsebuje veliko beljakovin in mineralov. 

Navijačem je občasno zastajal dih, vmes so pomagali svojim ekipam, Brihtolina so si po napačnem odgovoru rumenih priborili vijolični.

Smo pa med drugim prebrali novo knjigo, odgovarjali na vprašanja iz umetnosti, fizike, družbe in jezikoslovja, skozi filmski svet nas je popeljal sam James Bond - preveri razlagalne prispevke - najdeš jih na našem You Tube kanalu - preveri in se naroči na naš kanal!

Ob koncu oddaje je, čeprav je bilo precej napeto, slavila ekipa iz Poljčan, čestitamo!

Hvala za čudovit spopad znanja ekip, navijačev in mentorjev, se vidimo kmalu!

Foto: Borut Gale