Fotozgodba: OŠ Rada Robiča Limbuš in OŠ Hudinja


Za nami je prvi polfinale, kar pomeni, da smo dobili prvega finalista!   


V oddaji so rumene zastopali Hana, Izidor in Aljoša iz OŠ Rada Robiča Limbuš, ...

... vijolične pa Gašper, Izidor in Jan iz OŠ Hudinja.

Kot je med oddajo ugotovil že Nik, obe ekipi imata kapetana Izidorja - le kaj to pomeni?! :) In obe ekipi sta imeli s seboj navijače, ki so navijali za vsako točko!

Po začeten delu, ko so rumeni vodili za 5 točk, so Hitre celice prinesle rumenim visoko vodstvo, bilo je kar 34 : 19. Klikni na posnetek in preveri, kako bi se v poznavanju literarnih del Roalda Dahla, mladičev domačih živali in filmskih nagrad odrezal ti!

V drugem delu oddaje so se fantje in dekle pomerili v kemiji in fiziki, pri čemer so se v družbi Jasne spopadli tudi z likalnikom in »pranjem denarja«. Preveri naše eksperimente


Drugi del je rumene ponovno vrnil na 5 točk razlike in soočenje ekip v tretjem delu je postalo zelo napeto!


Po Možganskem labirintu - tja smo dodali še nove penaste ovire - je bila razlika med ekipama samo še 3 točke! Preveri, kako uspešni so bili v pomoči svojim ekipam navijači - obišči  naš You Tube kanal in se naroči na razlage!


V tretjem delu se je bitka za brihtolina najbolj izplačala rumeni ekipi, ki je tokrat stavila na vprašanje iz literature, kar jim je prineslo dvojne točke.


Zadnje vprašanje iz rubrike Razmisli, oceni je prineslo točke ekipi vijoličnih. A ker je bila ekipa rumenih za tri točke v vodstvu, so Hana, Izidor in Aljoša iz OŠ Rada Robiča Limbuš postali prvi finalisti!

Čestitke prav vsem tekmovalcem, navijačem, mentorjem - pokazali ste veliko znanja, poguma in iznajdljivosti!

Foto: Borut Gale