Fotozgodba: OŠ Srečka Kosovela Sežana in OŠ Franceta Prešerna Črenšovci

Za nami je prvo soočenje ekip v četrfinalu, kjer je ostalo le osem najboljših šol!

Tako smo si tokrat ogledali dvoboj med rumeno ekipo iz OŠ Srečka Kosovela Sežana, ki so jih zastopali Bor, Hana in Blaž ...

... ter prekmursko ekipo iz OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, ki so jo zastopali vijolični Staša, Nikolaj in Iva.

Pred začetkom tekmovanja pa je Nik napovedal še eno tekmovanje: izbor najboljših motivov iz majic MSC - začnemo v ponedeljek!


Seveda sta imeli obe ekipi s seboj tudi zveste navijače, za katere se vedno znova izkaže, da so pomemben del ekipe!

V prvem delu oddaje smo se ob začetku ukavrjali z biologijo in koreninami, nadaljevali pa z všečkanjem zapisov na Instagramu.


Katere zapise na Instargramu bi všečkala profesorica slovenščine, nam je pojasnil, orisal in slovnično utemeljil prof. dr. Igor Saksida s Pedagoške fakultete.
Saj veste, to je tisti profesor, ki je v sklopu predavanja na eni izmed gimnazij predstavil Prešernovo Gloso v rap izvedbi in požel bučen aplavz prisotnih dijakov. 

Pred začetkom drugega dela smo se dokončno zbudili ob Hitrih celicah - preveri, kako delujejo nate ;)!

V drugem delu sta ekipi odgovarjali na dve različni vprašanji z istega področja - preveri naše Eksperimente z Jasno!

Eno izmed razlag sta demonstrirala kar Nik in Jasna - šlo je za družabno igro tangram - naše razlage najdeš na You tube kanalu Male sive celice - naroči se in spremljaj naše razlage!


Prav v drugem delu oddaje pa sta obe ekipi potrebovali pomoč svojih navijačev - in sta jo tudi uspešno izkoristili - bravo navijači!


Čeprav je bila ekipa rumenih ves čas v rahlem vodstvu, je Brihtolin, ki je prišel v roke vijoličnih, v zadnjem delu oddaje malce spremenil razmerja. 

Na koncu sta obe ekipi navijačev stiskali pesti za svoje tekmovalce. O zmagovalcu je odločalo vprašanje o številu smrek v državi - pravilnemu odgovoru se je bolj približala ekipa iz Prekmurja.

Čestike obema ekipama, ki ju je ločila le ena točka, seveda tudi zahvala mentorjem in navijačem!
Staša, Nikolaj in Iva, se vidimo v polfinalu!

Foto: Borut Gale