Fotozgodba: OŠ Božidarja Jakca LJ in OŠ Videm

Za nami je že četrta oddaja osmine finala!


Rumene barve so tokrat zastopali David, Žiga in Samo iz OŠ Božidarja Jakca Ljubljana ...

... vijolične pa Lucija, Žan in Leon iz OŠ Videm.

Preverimo, kaj se jim je dogajalo po zmagi v prvem krogu in kakšna pričakovanja so imeli za tokratni izziv. 

Pričakovanja pred novo oddajo

 

V prvem delu so morali prepoznati nevarno žival naših gozdov ter se soočiti z zgodovino, jezikoslovjem in etnologijo. Pri zgodovinskem vprašanju je svoj pogled dodal tudi Nik, saj prihaja iz kraja, ki je na tej zgodovinski meji - preveri naš You tube kanal, kjer te že čakajo razlagalni prispevki in seveda, vabljen/vabljena, da se naročiš in spremljaš naše razlage!

Pred začetkom drugega dela smo aktivirali tudi naše Hitre celice! 

Hitre celice

Drugi del oddaje je seveda prinesel tudi eksperimente z Jasno - naj namignemo, eden od tokratnih preizkusov je bil pomarančnega okusa ;) - preveri rubriko Eksperiment

V drugem delu se je že nakazalo, da je rumena ekipa v prednosti, poleg eksperimenta sta obe ekipi morali rešiti tudi vprašanje o orientaciji v naravi.

V zadnjem delu oddaje je obema ekipama kar nekaj preglavic povzročil - v osmini finala - časovno krajši Možganski labirint. Obema ekipama so pomagali tudi navijači - nepogrešljiv del vsake ekipe! 

Brihtolin je odšel v roke rumene ekipe. Dvojne točke pri Razumevanju sporočila so tako povečale razliko, a vijolični so se izkazali pri poznavanju klasične glasbe. Preverili smo tudi kdo ve več o uradnih jezikih Evropske unije ter gramofonskih ploščah. 

Končna zmaga je tako ostala v Ljubljani, a tudi ekipa iz Vidma je prikazala veliko svojega znanja! Čestitke vsem sodelujočim, tudi mentorjem!

Se vidimo naslednji teden!


Foto: Borut Gale