O-mega 3 in Več glav

Zaključek sezone 2017/18

V zadnji oddaji sezone so bile vloge zamenjane. Tekmovalci so postali voditelji, žirija in sestavljavci vprašanj.

Nikovo voditeljsko mesto sta prevzela Ema in Mateo, oba kapetana ekip iz finala. In odrezala sta se odlično!

Ustvarjalci oddaje pa so se znašli v vlogi tekmovalcev - Nik in njegova ekipa Več glav se je pomerila proti Jasnini ekipi O-mega 3. Rumene majice so nosili kapetanka Jasna, Ambrož in Sonja, vijolične pa Mateja, kapetan Nik in Martina.

Vlogo strokovne žirije so prevzeli tekmovaklci ekip iz letošnje sezone; vedno nasmejani Miha iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana, najspretnejši Miha iz OŠ XIV. divizije Senovo ter glavna žirantka, vedoželjna Tjaša iz OŠ Draga Kobala Maribor. 

Začetek tekmovanja je bil precej izenačen - obe ekipi sta imeli tudi kakšno zagato. Vmes je Nik posnel svoj vlog o dejavnostih med poletnimi počitnicami - preverimo!

Ekipi ustvarjalcev oddaje sta tako odgovrajali na vprašanja, ki so jih pripravili tekmovalci iz letošnje sezone - kot so: zakaj nekateri Inuiti uporabljajo hladilnik, kaj se zgodi s kengurujem, če mu dvignemo rep, katera država je osvojila in obdržala pokal svetovnega prvenstva v nogometu.

Da ni bilo preveč "po šolsko", smo si pogledali tudi najbolj zabavne trenutke sezone, preveri!

Preverili pa smo tudi utrip Cerknice, kjer so doma zmagovalci letošnje sezone - ekipa OŠ Notranjskega odreda. Kaj počnejo v svojem prostem času?

Do Možganskega labirinta sta bili ekipi rezultatsko izenačeni. Ker v oddaji nismo imeli običajnega eksperimenta za vsako ekipo, smo iskanje po labirintu uvrstili prav v to rubriko - med eksperimente - oglej si!

Potem pa je Nik pozabil na dejstvo, da tokrat oddaje ne vodi on ... poglej, kako suvereno sta ga Ema in Mateo "ukrotila". :)

Jasna, ki bo v novi sezoni prevzela rubriko Eksperimentov  (Katja, srečno na študiju v tujini!), nam je pripravila vpogled v zakulisje svojega dela - glej spodaj!

Brihtolin je prišel v roke vijolične ekipe. 

Kot običajno - kadar imamo zelo enakovredni ekipi, je zadnji del oddaje najbolj napet - tokrat je bil ugodnejši razplet za Nikovo ekipo - Več glav!

Veselje vseh udeleženih je bilo užitek opazovat - ne glede na rezultat!

Preverimo še, kakšne občutke o udeležbi na drugi strani tekmovalnih miz sta imela oba kapetana!

Čestitke vsem tekmovalcem, mentorjem in tistim, ki ste nas spremljali! 

Se vidimo v novi sezoni - prijave so že odprte! 
In seveda, spremljajte nas na Facebooku, Instagramu, You tubu - mi bomo z vami vse dni počitnic!

Foto: Borut Gale