Predtekmovanja za sezono 2017/18 v teku


O tem, na koga bodo letos zasvetili reflektorji največjega studia na Televiziji Slovenija, odločajo predtekmovanja, ki se že odvijajo in bodo potekala do konca septembra. Tekmovalna komisija, sestavljena iz avtorjev vprašanj in ustvarjalcev oddaje, je že začela z obiski osmih regij ter pisno in ustno preverja znanje 275 ekip osnovnošolcev iz 151 šol.

Prav tako kot lani so ekipe sestavljene iz enega sedmošolca, enega osmošolca in enega devetošolca, ki se še niso pomerili v studiu. Televizijskega tekmovanja se bodo udeležile 4 ekipe iz posamezne regije, skupaj torej 32 ekip. Kdo se je uvrstil v studijski del, lahko spremljate sproti, saj bomo imena in priimke zmagovalcev objavili po vsakem regijskem tekmovanju. Oddajo Male sive celice si boste v letošnji sezoni prvič lahko ogledali 21. oktobra 2017.  

 27 ekip je prisluhnilo navodilom in spodbudam voditelja Nika.27 ekip je prisluhnilo navodilom in spodbudam voditelja Nika.  Ekipe so morale biti pri svojem delu natančne ...Ekipe so morale biti pri svojem delu natančne ...  ... tako kot tisti, ki so pregledovali njihove rešitve.... tako kot tisti, ki so pregledovali njihove rešitve.

Te dni smo že obiskali ljubljansko regijo z okolico. Na OŠ Litija se je tako med seboj pomerilo 27 ekip.

Prav tako smo opravili predtekmovanja v prekmurski regiji. Vseh 24 ekip je gostila OŠ Gornja Radgona.

Na OŠ Gornja Radgona so gostili 24 ekip iz prekmurske regije.Na OŠ Gornja Radgona so gostili 24 ekip iz prekmurske regije.     Ekipe se preizkusijo v podobni situaciji kot v največjem studiu Televizije Slovenija.Ekipe se preizkusijo v podobni situaciji kot v največjem studiu Televizije Slovenija.  

Včeraj popoldne smo opravili predtekmovanja še v dolenski regiji. Na OŠ Jurija Dalmatina iz Krškega se je soočilo kar 33 ekip. 

Po uvodnem spoznavanju pravil, smo se odpravili reševat vprašanja.Po uvodnem spoznavanju pravil, smo se odpravili reševat vprašanja.  Še dobro, da so ekipe raznolike! ;)Še dobro, da so ekipe raznolike! ;)  Komu bo uspelo?Komu bo uspelo?  

Predtekmovanja smo spremljali tudi prek naše Facebook strani in Instagrama. V prihodnjih tednih pa še več podatkov o zmagovalnih ekipah.