Kviz Male sive celice v 23. sezono prenovljen

455-te Male sive celice

Z letošnjo finalno oddajo, v soboto, 28. 5., so bile Male sive celice na sporedu že 455-krat. V 22 letih je oddaja prejela tri viktorje, pred kamerami pa se je preizkusilo že 12.338 tekmovalcev,  ki je odgovarjalo na 69.323 vprašanj. V kvizu  je sodelovalo že 4.426 ekip, ki so se pred prihodom v studio preizkusile še na regionalnih predtekmovanjih.  

Oddaja, ki je prerasla okvire TV-ekranov in postala pravo gibanje z istoimenskimi interesnimi dejavnosti na mnogih osnovnih šolah, bo v novi sezoni še pestrejša, mlade gledalce pa bo nagovarjala tudi s prenovljeno vizualno in zvočno podobo.

Tekmovalci se bodo poleg splošnega znanja med drugim preizkusili še v znanju logike, tehnike in kulturne dediščine, izvedli pa bodo še kakšen zanimiv eksperiment. S tematsko raznolikimi tipi vprašanj bo prenovljen kviz preizkušal različne vrste znanj in veščin. Pri snovanju vsebinske prenove smo sodelovali s strokovnjaki Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem ter Laboratorijem za vsebinske programske analize otroških oddaj, pri prenovi pa smo upoštevali tudi želje mladih gledalcev.

Televizija Slovenija se z velikim spoštovanjem zahvaljuje voditelju Pavletu Ravnohribu za kvalitetno in požrtvovalno delo z otroki ter profesionalno vodenje oddaje. Kviz Male sive celice bo od oktobra vodil nov voditelj.