Praznovanje čebel in Čebelic

20. maja bomo letos že drugo leto po zaslugi Slovenije obeleževali svetovni dan čebel. Ravno na to temo pa bo že drugo leto v okviru oddaje Lahko noč, otroci na Radio Slovenija tudi poseben cikel oddaj iz zbirke Čebelica. Preverite katere pravljice boste lahko slišali od 20. do 26. maja.

Ne pozabote, ob 19. 45 na Prvem! 
20.5.2019 Janez Bitenc: Mucka z balonom. Pripoveduje: Saša Tabaković.

Igralec Saša Tabaković bo prebral pravljico Mucka z balonom.Igralec Saša Tabaković bo prebral pravljico Mucka z balonom.


Mucka z balonom je kratka zgodbica za najmlajše, ki govori tem, kako lepo se je vrniti v mamino naročje.Mucka z balonom je kratka zgodbica za najmlajše, ki govori tem, kako lepo se je vrniti v mamino naročje.

21.5.2019 Svetlana Makarovič: Lisjaček v luninem gozdu. Pripoveduje: Polona Juh.

Igralka Polona Juh in bober Bor.Igralka Polona Juh in bober Bor.

Lisjaček v luninem gozdu je poetična zgodba o lisjačku, ki je skrit pred ljudmi in namenjen le svetu živali. Lisjaček v luninem gozdu je poetična zgodba o lisjačku, ki je skrit pred ljudmi in namenjen le svetu živali.

22.5.2019 Irska ljudska pravljica: Rdeča Kokoška. Pripoveduje: Maša Derganc.

Pravljica o Rdeči kokoški, mačici in miški, ki domiselno ukanejo lisico.Pravljica o Rdeči kokoški, mačici in miški, ki domiselno ukanejo lisico.

Bober Bor vse pravljice prijazno posluša.Bober Bor vse pravljice prijazno posluša.

23.5.2019 Kubanska ljudska pravljica: Čarovničin dvorec. Pripoveduje: Matej Zemljič. 
Pravljica o hudi čarovnici, ki je v kleteh svojega gradu imela tovarno metel.

Poglejte ta ušesa!Poglejte ta ušesa!

24.5.2019 Andrej Rozman Roza: Balon velikan. Pripoveduje: Voranc Boh. 

Pravljica o velikanskem balonu, ki se je zagozdil med stolpnice.Pravljica o velikanskem balonu, ki se je zagozdil med stolpnice.

25.5.2019 Zdravko Duša: Kje so doma dobri možje. Pripoveduje: Klemen Slakonja. 

adovedna deklica se sprašuje, zakaj si dobri trije možje ne pomagajo pri razdeljevanju daril.adovedna deklica se sprašuje, zakaj si dobri trije možje ne pomagajo pri razdeljevanju daril.

26.5.2019 Saša Eržen: Tista o bolhah. Pripoveduje: Nina Valič.

V hudomušni pravljici se prevzetna mačja kraljica neuspešno poskuša znebiti nadležne golazni.V hudomušni pravljici se prevzetna mačja kraljica neuspešno poskuša znebiti nadležne golazni.

Če katero od pravljic v oddaji lahko noč, otroci zamudite, jo lahko kadarkoli poslušate v našem spletnem arhivu, na Otroškem portalu RTV Slovenija, na multimedijskem portalu RTV 4D in med podkasti oddaje Lahko noč, otroci!

Tukaj pa vidimo še malce zakulisja snemanja pravljice.Tukaj pa vidimo še malce zakulisja snemanja pravljice.

Hop, hop, tudi pred RTV-jevo stavbo ni bilo miru.Hop, hop, tudi pred RTV-jevo stavbo ni bilo miru.

In še skupinska fotografija. Cikel oddaj pod skupnim naslovom Čebelice je idejno in izvedbeno zasnoval režiser Klemen Markovčič, ki podpisuje tudi režije novih sedmih zvočnih zgodb. Urednica oddaje je Alja Verbole, oddaje iz cikla pa sta sooblikovali oblikovalka zvoka Sonja Strenar in glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina.In še skupinska fotografija. Cikel oddaj pod skupnim naslovom Čebelice je idejno in izvedbeno zasnoval režiser Klemen Markovčič, ki podpisuje tudi režije novih sedmih zvočnih zgodb. Urednica oddaje je Alja Verbole, oddaje iz cikla pa sta sooblikovali oblikovalka zvoka Sonja Strenar in glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina.

Tanja Mojzer

Foto: Adrian Pregelj in Alja Verbole

Preberi pravljico

Dober večer, otroci!

Tukaj lahko
pravljice preberete sami.