Razstava Lahko noč, otroci! v avli Radia Slovenija

V avli Radia Slovenija se nam lahko pridružite v torek, 9.12. ob 10.00, na razigranem dogodku ob otvoritvi razstave otroških risb Lahko noč, otroci! 

Na razstavi, ki bo na ogled do konca decembra, je razstavljen izbor otroških risb, ki so jih ob poslušanju dvojne zgoščenke pravljic »Lahko noč, otroci 2013«, narisali v 31-ih slovenskih vrtcih. Na zgoščenki je sicer zbranih 17 izvirnih slovenskih pravljic z natečaja za oddajo »Lahko noč, otroci!«. Vse risbe pa so na ogled tudi na otroškem portalu RTV Slovenija.

Na naslov Prvega programa je prispelo več kot 60 skupinskih in posamičnih risb, ki so jih otroci narisali v različnih tehnikah, medtem ko so poslušali pravljice iz zgoščenke. Vzgojiteljice so ob poslanih risbah napisale, da so se otroci težko odločili, katero pravljico bi upodobili.

Iz vrtca Otona Župančiča Črnomelj so tako denimo zapisali:

»Prisluhnili smo vašim pravljicam in vsako narisali po svojih zmogljivostih, predstavah in barvah. Iz vseh narisanih pravljic smo sestavili plakat, ki predstavlja vaš CD s pravljicami in našo izmišljeno pravljico ob ogledu narejenega plakata. Upamo, da vam je naša umetnija všeč kot nam.«

Iz vrtca Kekec Grosuplje pa smo dobili naslednje sporočilo:

»Vseh 17 zgodbic smo strnili v pravljično odejo. Odločili smo se za tehniko rezanka iz časopisnega in revijalnega papirja, ki so ga otroci prinašali od doma. Na željo otrok smo se odločili predvsem za živalske motive.« 

Zgoščenka »Lahko noč, otroci! 2013« predstavlja izbor 17 pravljic - nagrajenih in najbolj kakovostnih - z javnega natečaja za izvirne slovenske pravljice za oddajo Lahko noč, otroci!«, na katerega je 420 avtoric in avtorjev poslalo 717 besedil. Zgoščenki je priložena knjižica z besedili pravljic in ilustracijami Igorja Ribiča.

Oddaja »Lahko noč, otroci« ima na 1. programu Radia Slovenija dolgoletno tradicijo, saj je 16. oktobra minilo že 49 let, odkar jo poslušamo v sedanji podobi, vsak večer ob 19.45 na Prvem. 
Na dogodku ob odprtju razstave, ki ga bo vodil Milan Krapež, bodo sodelovali otroci iz oddelka Veverice iz vrtca Najdihojca v Ljubljani in skupina Sončki, enota Bisernik iz vrtca Škofljica, pa tudi ilustrator Igor Ribič.

 
Vse risbe pa so na ogled tudi v galeriji.


Foto: RTV

Preberi pravljico

Dober večer, otroci!

Tukaj lahko
pravljice preberete sami.