Razstava Bodi umetnik - Igraj se z mano

30. 1. 2014

V Cankarjevem domu je na ogled razstava z naslovom Bodi umetnik - Igraj se z mano, kjer se s svojimi likovnimi deli predstavlja skoraj 900 otrok in mladostnikov iz Slovenije in tujine. Razstavo si lahko ogledate do 7. februarja 2014.

Tudi letos je odziv presegel številke preteklih let - na povabilo k sodelovanju v projektu 'Bodi umetnik' - Mednarodni likovni natečaj 'Igraj se z mano' se je odzvalo 5268 avtorjev iz vse Slovenije in tujine iz 314 ustanov, ki so skupno ustvarili 5012 likovnih del.

Zavod za usposabljanje Janeza Levca in Društvo za kulturo inkluzije skupaj z drugimi organizirata mednarodni festival Igraj se z mano, namenjen vključevanju oseb s posebnimi potrebami v družbeno življenje. Festival namreč dokazuje, da različnost ni ovira za uspeh, sodelovanje, sklepanje prijateljstev in medsebojno pomoč.

Festival je sestavljen iz več delov in poteka skozi vse leto. Med drugim v okviru festivala pripravljajo mednarodni likovni natečaj, na katerega prispe okoli 5000 likovnih del iz Slovenije in iz tujine na temo Igraj se z mano, zaključi pa se z razstavo v Cankarjevem domu. Jeseni pa pripravljajo tudi športno-družabni del festivala, na katerem pripravijo tekmovanja za otroke tudi z ekipami iz rednih osnovnih šol.

 

Kaj vse še poteka na festivalu Igraj se z mano, si poglej in preberi v našem prispevku.

Več o festivalu si preberi na njihovi spletni strani.