Žled popušča, a počasi, nekatere šole še zaprte

5. 2. 2014

Danes je bilo brez električne energije še vedno okoli 35 tisoč domov in nekateri kraji so še vedno odrezani od preostalega sveta. Pomoč potrebujejo ljudje po vsej državi. Nekatere šole še vedno ostajajo zaprte. Ujma je zahtevala tudi prvo smrtno žrtev.

Prva smrtna žrtev
Med popravilom pretrganega daljnovoda je elektrika stresla 20 let starega delavca, ki je na kraju umrl.

Vsi skrbijo, da se razmere čim prej uredijo
Pripadniki civilne zaščite, vojaki in prostovoljni gasilci čistijo ceste, dostavljajo električne generatorje, hrano in druge nujne potrebščine. Trudijo se, da bi ljudje, ki so jih vremenske razmere prizadele, lahko spet normalno zaživeli. Pohvalil jih je tudi politični vrh, ki si je ogledal razmere na terenu. Danes je bilo na terenu okoli 3.600 gasilcev iz več kot 400 gasilskih enot, 300 predstavnikov Civilne zaščite, 500 pripadnikov Slovenske vojske, več kot 1000 aktivistov Rdečega križa in Slovenske Karitas ter drugih nevladnih organizacij in 1.900 predstavnikov gospodarskih družb, predvsem elektroenergetskih podjetij.

Nekatere šole še vedno zaprte
Zaradi neugodnih razmer nekatere šole še vedno ostajajo zaprte. Seznam zaprtih šole je objavljen na spletni strani Ministrstva za šolstvo.

Številni še vedno brez elektrike
Zaradi vremenskih razmer je še vedno na številnih območjih države motena oskrba z električno energijo. Po zadnjih podatkih elektro podjetij je tako skupno brez elektrike še vedno okoli 36.000 odjemalcev.

PV