Učenci OŠ Miklavž na Dravskem polju v oddaji nemške televizije

23. 2. 2014

Vanesa, Jakob in Patrick, učenci OŠ Miklavž na Dravskem polju, so osvojili drugo mesto v oddaji 1, 2 oder 3 na nemški televiziji ZDF v Münchnu. Poslali so nam utrinke z njihovega potovanja.

"Naša dogodivščina se je pričela v ponedeljek, 10. 2. 2014, ko smo se zbrali na letališču v Gradcu. Namenjeni smo bili v München, na snemanje oddaje »1, 2 oder 3«, kamor nas je že četrtič povabila nemška televizija ZDF. Namestili smo se v mladinskem hotelu. Prvi dan smo popoldan izkoristili za ogled mesta München, vodnega sveta Sea Life in vožnjo s podzemno železnico. Zvečer smo bili povabljeni na večerjo v bližnjo restavracijo »Alter Wirt«, kjer smo spoznali tekmovalce iz Nemčije in Avstrije.

Torek, 11. 2. 2014, je bil za nas prav posebno doživetje. Zjutraj so nas peljali v studio ZDF, kjer so na nas v garderobi čakale rdeče majice z imeni, ki jih dobijo udeleženci oddaje. Snemanje je bilo pravo doživetje. Najprej so nas naličili in uredili pričeske, nato smo imeli vajo, v kateri so nam razložili pravila. Voditelja Eltona smo spoznali šele tik pred snemanjem.

Kako poteka ta oddaja? Voditelj postavlja vprašanja, na katera ni zmeraj potrebno odgovoriti, kandidati se morajo odločiti med tremi polji in po voditeljevih besedah: »1, 2 oder 3 – letzte Chance – vorbei! » obstanejo pri odgovoru, za katerega menijo, da je pravilen. Utripajoče polje nakaže pravilen odgovor.

Naše sodelovanje v oddaji je bilo uspešno, osvojili smo drugo mesto, ki smo ga delili z Nemci. Tik pred oddajo smo izvedeli, da je tokrat glasbena tema: orkester. Domov smo prinesli priigrano denarno nagrado, ki jo bomo učenci delili s svojimi sošolci ob zaključku šolskega leta ter veliko manjših nagrad televizijske hiše ZDF.

Dogodivščina na nemški televiziji ZDF se je zaključila popoldne, ker pa smo imeli let v Gradec šele pozno zvečer, smo imeli dovolj časa še za tri oglede – ogled olimpijske vasi, olimpijskega stolpa in BMW sveta.

Za nami je enkratno doživetje, ki ga nihče izmed nas ne bo pozabil. Vedno se bomo spominjali naše nepozabne dvodnevne dogodivščine v Münchnu.

Oddaja bo na sporedu 10. 5. 2014, ob 8.05 na nemškem programu ZDF. Vabljeni k ogledu."

Jakob Berglez, Patrick Breznik in Vanesa Lobenwein z učiteljico nemškega jezika Ines Pečnik

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.