Bieber na sodišču

5. 3. 2014

Film o dvajsetletnem pop zvezdniku Justinu Bieberju si je v Sloveniji do zdaj ogledalo le 3500 oseb. Na slabši obisk je morda vplivalo tudi dejstvo, da ga Bieber zadnje čase lomi tako zelo, da se mora zaradi tega zagovarjati tudi na sodiščih. Kaj o tem menijo slovenske belieberke, njegove oboževalke?

Za to, da je Justin Bieber postal svetovno znan, pa ni zaslužna samo njegova nadarjenost. Glavni »krivec« je mojster za kovanje glasbenih zvezd Scooter Braun, ki ga je seznanil s pevcem Usherjem ter skrbno načrtoval njegovo kariero. A poleg oboževalk si je pevec nakopal tudi nasprotnike, antibelieberje, ki se mu posmehujejo.

Justin Bieber je samo od junija 2013 zaslužil več kot 42 milijonov evrov. Za zvezdnike, ki služijo z nastopanjem, je zelo pomembno, da se pojavljajo v medijih. Tako jih občinstvo opazi. A v zadnjem času se več kot o njegovi glasbi govori o njegovem vedenju. Letos je namreč metal jajca v sosedovo pročelje in pred kratkim z rumenim ferrarijem dirkal omamljen od alkohola in drog, zaradi česar se je znašel tudi pred sodiščem.

Čeprav Bieberju najbolj vdani oboževalci hitro oprostijo, pa tisti, ki so kritični, ne ravnajo enako, to pa lahko vpliva tudi na njegov uspeh. Pojavile so se tudi skupine, ki želijo pevca zares ali za šalo iz Združenih držav Amerike poslati nazaj v Kanado, od koder prihaja.  Zadnja šala na njegov račun se je pojavila med olimpijskimi igrami, ko so se v hokeju pomerili Kanadčani in Američani. Na oglasu namreč piše, da naj tisti, ki izgubi, obdrži Bieberja. Zmagali so Kanadčani, Justin tako ostaja v Združenih državah.