Ustvarjalne počitnice v Šentjurju

7. 3. 2014

Z barvami, domišljijo in ustvarjalnostjo so preživeli zimske počitnice. Na Ljudski univerzi Šentjur se trudijo, da v času počitnic ponudijo pester brezplačni ustvarjalni program.


»Z nami ustvarjajo starejši in mlajši otroci, približno od 6. leta naprej. Ure ustvarjanja so res pestre in, če vprašate otroke, vedno minejo čisto prehitro. Program je resnično bogat in vsak otrok najde v njem nekaj, kar mu je pisano na kožo ali morda kot izziv za novo znanje. Trudimo se, da otroci kljub svobodi risanja in ustvarjanja spoznajo različne tehnike in materiale za ustvarjanje,« nam je pojasnila vodja delavnic Manja Koren Kodele, sicer ustvarjalka znamke Okvirček.


Tako so kiparili iz das mase, spoznali akvarelno sliko, z akrili risali na les, iz odpadnega materiala naredili namizno gledališče in mini palične lutke, šivali nakit iz blaga ... In bilo jim je zelo všeč. »Super je, ker lahko rišemo, kar želimo!« »Na delavnice hodim rada, ker imamo super material, s katerim še nisem risala. In super je, ker lahko vse izdelke nesem domov.« »Na delavnice pridem rad, da mi doma ni treba brat.« Ustvarjalnosti v Šentjurju tako ne manjka.

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.