Enakopravnost žensk je napredek za vse

8. 3. 2014

8. marec je praznik žensk, zato vsak dekleta, iskrene čestitke! Nič ne bo čudnega, če vam bo kdo poklonil kakšno čokoladico ali morda šopek rožic. Dan žena je dan, ko se ženskam prizna vse dosežke ne glede na njihovo etično, jezikovno, ekonomsko ali politično pripadnost.

Ta dan se praznuje vse od leta 1975, ko so Združeni narodi tudi uradno priznali vlogo žensk in začeli spodbujati konec diskriminacije in izkazali podporo enakopravnosti žensk. Več o zgodovini praznika smo pisali že lansko leto

Ženske v Sloveniji

V Sloveniji živi nekoliko več žensko kot moških, prav tako imajo v povprečju višjo izobrazbo kot moški. Še vedno pa velja, da moški zaslužijo več kot ženske. Kakšen statistični podatek več, si lahko preberete tukaj

Dan žena v športnem centru Urban Roof

Da se v športnem centru Urban Roof dogajajo same zanimive stvari, smo že poročali, ko smo center obiskali med počitnicami. Pestro bo tudi na današnji dan.

Na dan žena bodo v Urban Roofu zavladala prav dekleta v ritmih breakdancea. Pripravili so tudi plesne delavnice in hiphoperski bolšji sejem, na katerem bodo lahko obiskovalci izmenjali najrazličnejše stvari. Več o dogajanju tukaj.

Zemljevid

Z rdečo barvo so označene države, kjer je 8. Marec tudi uradni praznik.