Začetek nove sezone Formule 1

15. 3. 2014

Danes se je začela nova dirkalna sezona za vse ljubitelje Formule 1. Na prvem treningu se je najbolje izkazal Hamilton v Mercedesu, za njim bo začel Daniele Ricciardo z dirkalnikom Red Bull, ki je navdušil v domačem Melbournu, v Avstraliji. Na tretjem štartnem položaju pa bo Rosberg.

Še vedno pa se veliko govori o Michaelu Schumacherju, enemu najboljših dirkačev vseh časov, ki se je konec decembra 2013 hudo poškodoval na smučanju v Alpah. Spomnimo, da je Schumacher še vedno v umetni komi in v februarju je staknil še pljučnico. Zadnji podatki so sicer spodbudni, saj naj bi prvak formule 1 kazal znake izboljšanja. Pot do popolnega okrevanja pa je seveda še zelo dolga. Njegova agentka Sabine Kehm pravi, da je bilo že od samega začetka jasno, da bo to dolg in naporen boj.

Felipe Massa, ki je bil dolgo Schumacherjev sovoznik pri Ferrariju, je začel to sezono s čelado, kjer nosi začetnici nekdanjega dirkalnega kolega. Poleg tega pa bo Massin dirkalnik nosil začetnice še ene legende formule 1, Ayrtona Senne. Letos namreč mineva 20 let od kar se je Senna smrtno ponesrečil v Imoli, v Italiji.

Novosti v formuli 1

Največja novost je gotovo vrnitev turbomotorjev in številni poznavalci tega športa so prepričani, da gre za novo obdobje v kraljici motošporta. Še več novosti za vse navdušence pa tukaj