Skate park v Novi Gorici

18. 3. 2014

 Sončno vreme je naklonjeno tudi novogoriškim skejterjem, ki se zavzeto podijo po klančinah in grbinah, seveda primerno opremljeni s čeladami in ščitniki. Utrip skejt parka v Novi Gorici, ki je nastal izključno po željah in potrebah rolkarjev, ki so aktivno sodelovali tudi pri njegovem načrtovanju. Skejtanje pa ni samo šport, pač pa tudi način življenja.

Skate park lahko brezplačno uporablja vsak

Nov rolkarski park je investirala novogoriška občina, sestavljen pa je iz dveh delov. Na spodnjem najdete rolkarski bazen, na zgornjem pa rolkarski poligon. Oba imata tribune, poleg tega so poskrbeli še za pomožni objekt z vodovodom, kanalizacijo in WEB kamerami, telefonskim priključkom in ograjenim prostorom ter zunanjo ureditev s pešpotmi, javno razsvetljavo in reflektorsko osvetlitvijo rolkališča. Vsega skupaj je za dobrih tri tisoč kvadratnih metrov površin, pri čemer dobrih tisoč kvadratnih metrov predstavljajo zazidalne površine, torej tisoč kvadratnih metrov grbin in klančin. Skate park lahko uporablja vsak, uporaba pa je brezplačna.

Veliko vaje naredi dobrega skejterja

Pogum, ravnotežje, gibčnost in predvsem veliko vaje je potrebno za dobrega skejterja. Pri skejtanju je pomembna zaščitna čelada, saj so padci sestavni del tega športa.

Skejtanje se je razvilo iz surfanja

Izrazi za trike so angleški, saj se je skejtanje pred dobrimi 60 leti razvilo v ameriški obmorski državi Kalifornija. Medtem ko na morju ni bilo dovolj valov, so tamkajšnji surferji želeli početi nekaj podobnega, kar so počeli na valovih.