Dan za spremembe

5. 4. 2014

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe želi ljudi spomniti na pomembno vredno solidarnost. Zaradi hitrega načina življenja, vedno bolj izginja iz našega vsakdanjika.

Od leta 2010 je potekalo že veliko dni, ko so prostovoljci ne le govorili o prostovoljstvu, temveč besede spreminjali tudi v dejanja. Eden takih dni je tudi današnji dan, 5. april 2014.

Akciji so se pridružili tudi Javni zavod Mladi zmaji, ki so pomagali družinam, ki so se znašle v stiski ter organizirali dobrodelno akcijo z geslom: Ker imam, drugemu dam. Poleg tega so organizirali tudi akcijo Športaj za spremembo ter delovno akcijo na območju Ljubljana - Zalog. Pri tem je sodelovala tudi OŠ Zalog ter Četrtna skupnost Polje.

Več o akciji, ki so jo priredili, preberite tukaj. Javni zavod Mladi zmaji krajša čas tudi mladim v betonski džungli.

Drugače pa danes po Sloveniji poteka več akcij, saj pri projektu sodeluje več kot 20 slovenskih občin, 65 osnovnih in srednjih šol, 11 vrtcev, 14 podjetji ter 219 prostovoljnih organiizacij. Poteka okoli 110 skupinskih akcij, kjer prostovoljci po vsej državi počnejo najrazličnejše stvari. Nekateri se družijo s starejšimi, delijo nasmehe, pozitivne misli, si izmenjavajo uporabne predmete, sadijo drevje in še mnogo  več.

Še je čas, da se tudi ti pridružiš kakšni akciji, zato klik tukaj, da prebereš več.