Greta na podnebni konferenci v Madridu

13. 12. 2019

V Madridu, glavnem mestu Španije, se danes končuje podnebna konferenca Združenih narodov, kjer so strokovnjaki in politiki skušali oblikovati knjigo pravil, s katerimi bi globalno segrevanje do konca stoletja omejili na dve stopinji Celzija.
Konference se je udeležila tudi mlada aktivistka Greta Thunberg, ki je na tiskovni konferenci politikom očitala, da se le pretvarjajo, v resnici pa ne ukrenejo skoraj nič.

Ogromno število novinarjev z vsega sveta je po tiskovni konferenci na podnebnem vrhu v Madridu Greto Thunberg pričakalo s kamero in mobilnim telefonom. Ta jim je namenila le nekaj minut. S svojim bojem želi ljudi predvsem ozavestiti o tem, kako nujno je ukrepati, in k temu prisiliti tiste, ki bi lahko s svojim vplivom na področju podnebnih sprememb kaj spremenili. Greta bo po konferenci odpotovala domov na Švedsko, kjer bo z najbližjimi praznovala božič in nekaj časa namenil počitku, saj je na poti že od avgusta. Ker si je vzela eno leto odmora od šolskih obveznosti, bo še naprej vztrajala pri boju za spremembe.