Pol ure branja na dan, prežene dolgčas stran!

26. 6. 2019

V Mestni knjižnici Ljubljana s projektoma Poletavci – poletni bralci in NajPoletavci spodbujajo otroke in mlade k sproščenemu branju med počitnicami.

Poletavcem se lahko pridružijo otroci med 7. in 12. letom, ki 30 dni berejo, vsaj pol ure na dan, kar želijo: knjige, stripe, časopise, članke v revijah, recepte, pa tudi turistične vodnike. Seznam, v katerega vpisujejo svoja branja poiščejo v najbližji knjižnici ali si ga natisnejo (www.mklj.si/poletavci). Izpolnjenega oddajo do 11. septembra v svoji knjižnici ali pošljejo na naslov: Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana (za Poletavce). 

Tudi mladi od trinajst do šestnajst let lahko uživajo v branju in se pridružijo NajPoletavcem. Berejo tri knjige po lastni izbiri, ki so lahko v tiskani ali elektronski obliki (e-knjige v slovenskem jeziku najdejo na Biblos.si). ). Svoje podatke in kratko mnenje o prebranem oddajo na spletni strani, na zaključni prireditvi pa jih prav tako čakajo številne nagrade.

Otroke in mlade zato vabijo, da tudi letošnje počitnice preživijo v družbi dobrih knjig; izberejo knjigo, pripravijo udoben ležalnik, poiščejo senco in skočijo v pester svet črk in besed, ker »pol ure branja na dan, prežene dolgčas stran«. Več informacij na www.mklj.si.