Jabolko navdiha za Dunking Devils

20. 9. 2017

Predsednik republike Borut Pahor od začetka leta 2014 posameznim osebnostim in skupinam, katerih dejanja navdihujejo druge, podeljuje priznanje, imenovano jabolko navdiha. Tokrat je odlikovanje izročil akrobatski skupini Dunking Devils, "izjemnim posameznikom, ki s svojimi ravnanji kažejo, da lahko skupaj sežemo visoko, bliže zvezdam in sanjam".    

Člani skupine Dunking Devils so veliko več kot akrobati ali športniki
Člani skupine Dunking Devils so veliko več kot akrobati ali športniki, so poudarili v Pahorjevem uradu. "So vodilna akrobatska skupina na planetu, izvedli so že več kot 1400 nastopov v 45 državah na petih celinah. Nikoli ne pozabijo povedati, da prihajajo iz Slovenije," so zapisali v obrazložitvi. S tem so po predsednikovem prepričanju postali "eni najvidnejših promotorjev Slovenije in slovenskega turizma", odmevnost njihovih objav pa je še večja, odkar so se letos vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov z rekordom v najvišjem saltu z zabijanjem na koš na svetu.  

Predsednik je do zdaj jabolko navdiha podelil med drugim Mihi Zupanu, Alenu Kobilici, Boštjanu Gorencu - Pižami, Urški Sršen in Damirju Skomini.