Veronikin festival  

29. 5. 2017 - Iz Kamnika so nam pisali, da se imajo na njihovem največjem otroškem festivalu lepo.

Prvi dan Veronikinega festivala, največjega otroškega festivala v Kamniku, je potekal v sproščenem in razigranem vzdušju. Otrokom je bilo naklonjeno tudi sončno in toplo vreme, zato so bili tako dopoldanski nastopi kot popoldanske delavnice dobro obiskani. Iz svojega skrivališča pod Malim gradom pa je otroke prišla obiskat tudi Veronika.  

Veronikin festival je letos prvič trajal dva dni in na večjem prostoru
Dopoldanski program, ko so na glavnem odru v Keršmančevem parku nastopili učenci OŠ Toma Brejca in OŠ Marije Vere ter dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, so obiskali predvsem otroci kamniških vrtcev in osnovnih šol. Posebno presenečenje so pripravili učenci OŠ Frana Albrehta, ki so zjutraj organizirali turistično vodenje po starem delu Kamnika.  

Popoldanski program pa je bil namenjen obisku otrok s starši
Otroci in starši so lahko skupaj ustvarjali na delavnicah na temo »Vse izmišljeno novo – je pozabljeno staro«, predstavili pa so se tudi športni klubi. Dopoldan in popoldan pa je na obrežju Kamniške Bistrice potekala bukvarnica in knjižna menjalnica za otroke.  

Največji otroški festival v Kamniku, Veronikin festival
Veronikin festival organizirata Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in Vrtec Antona Medveda Kamnik v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra, Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik, Osnovno šolo Marije Vere, Osnovno šolo Frana Albrehta, Osnovno šolo Toma Brejca, Plesnim klubom Šinšin in Glasbeno šolo Kamnik.

Tekst in foto: Samo Trtnik

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.