Glasbeni izziv 2017

16. 5. 2017

Da bi se mladi glasbeno udejstvovali, razvijali svojo nadarjenost, se izobraževali, ustvarjalno preživljali prosti čas in se družili z vrstniki in medgeneracijsko, skrbi tudi Društvo prijateljev mladine Lavrica (DPM Lavrica).

 

V sodelovanje s Special orkestrom in KD Rom pom pom je tudi letos organiziralo Glasbeni izziv. Cilj projekta je nastop mladih glasbenikov ob živi glasbeni spremljavi. Nastopili so z vokalno in instrumentalno skladbo, ki je bila bodisi avtorska bodisi priredba.  

V nedeljo, 14. 5. 2017, se je projekt končal s slavnostnim koncertom v avli Osnovne šole Škofljica. Na koncert je prišlo približno 200 poslušalcev iz najmanj petih občin.  

V 12 točkah se je predstavilo 17 mladih glasbenikov, ki so tekmovali v treh kategorijah. V kategoriji najboljša avtorska skladba je zmagala sedemnajstletna Petra Ceglar iz Šmarja - Sapa s skladbo To, kar si želim. 

 

V kategoriji najboljša izvedba priredbe do 12 let je zmagala dvanajstletna Ana Babič iz Tržiča (občina Dobrepolje), s pesmijo Love Yourself (Justin Biber).

 

V kategoriji najboljša izvedba priredbe nad 12 let je bila najboljša trinajsletna Lara Žgajnar iz Grosuplja s skladbo Kaj je to življenje (Eva Boto).

Foto: Pavla Peterle Udovič in Tomaž Aleksander Udovič.

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.