Enajste stopničke za Ilko

6. 3. 2017 - Med športnimi dogodki minulega tedna gotovo izstopa uspeh Ilke Štuhec.

Ta konec tedna nas je zopet razveselila Ilka Štuhec, ki je bila dvakrat na tretjem mestu. Dekleta v hitrih disciplinah so se v Džongsonu, ki bo naslednje leto gostil olimpijske igre, merila v smuku in superveleslalomu.

Ta konec tedna je bil zelo zanimiv zaradi vrstnega reda, ki je bil na obeh tekmah povsem enak, dvakrat je zmagala Italijanka Sofia Goggia, kar sta njeni prvi zmagi. Druga je bila Američanka Lindsey Vonn, tretja pa naša Ilka, ki je v letošnji sezoni stala na stopničkah že enajstkrat, bravo Ilka.

Ilka ima v letošnji sezoni tudi že mali kristalni globus v kombinaciji, nekateri ji napovedujejo še dva. Predvsem ji dobro kaže v seštevku v smuku, kjer bi se moralo zgoditi res nekaj neverjetnega, da bi izgubila mali globus.

Sezono pa so zaključili smučarji prostega sloga – v Blue Mountnu v Kanadi smo spremljali finale, v katerega se je naš Flisar uvrstil brez večjih težav, v finalu pa je moral priznati premoč domačinoma Bradyju in Delboscu. A tretje mesto je uspeh za Filipa, ki je v skupnem seštevku zasedel 4. mesto.

Končal se je 56. pokal Vitranc. Čeprav je tekmovanje potekalo doma, se Slovenci velikih uspehov nismo mogli veseliti. Edini finalist je bil Žan Kranjec, ki je na koncu zasedel 23. mesto. Slovensko železo v nedeljo pa je bilo v rokah in nogah Štefana Hadalina, ki je končal na 22. mestu.  

Foto: EPA in MMC