600. Infodrom

3. 2. 2017 - Juhuhu! Edina informativna oddaja za mlade Infodrom bo dv petek 3. februarja iz studia Televizije Slovenija mlade nagovorila že šeststotič.

Na fotografiji je pet Infodromovih voditeljev (Neža, Lea, Tina, Jan in Nejc), ki so bili z vami od 15. oktobra 2012, ko je bil Infodrom na sporedu prvič. Od tokrat so vas v svet novic, zanimivih zgodb mladih, posebnih dosežkov in nasvetov za najstniške tegobe vodili različni voditelji, to sezono Tina, David in Nejc.

Oddaja Infodrom je bila prvič na sporedu 15. oktobra 2012 in v prvih treh sezonah otroke nagovarjala vsak delavnik
Sredi četrte sezone je naša oddaja postala tednik, ki od oktobra do začetka junija v 13 minutah mlade obvešča o novostih v šoli, znanosti in tehnologiji, se z njimi veseli njihovih dosežkov in jim svetuje ob kakšni zadregi.

Prav posebno mesto v oddaji ima tudi rubrika Otroški poročevalec
Mladi se lahko pogovarjajo s svojimi vzorniki ali pa raziščejo kakšno pomembno temo. Pred kamero se je tako preizkusilo že okoli 130 mladih novinarjev, pogovarjali pa so se tudi s Petrom Prevcem, Tino Maze, Tomijem Megličem, predsednikom države Borutom Pahorjem, Goranom Dragičem, Ajdo Smrekar, Niko Kljun. Preizkusili so se tudi v vetrovniku, izvedeli, kako je biti reševalec, arheolog, detektiv, grafitar, pilot, modni oblikovalec …

V petih letih se je v oddaji zvrstilo devet voditeljskih obrazov
Neža Prah Seničar, danes še vedno novinarka Infodroma, sicer pa obraz nove mladinske oddaje Osvežilna fronta. Iz studia je mlade nagovarjala tudi dopisnica Televizije Slovenija iz Koroške, Lea Vornšek Pejovnik, v prvi sezoni oddaje je bil eden od voditeljev danes uspešni režiser Nejc Levstik. To sezono sta se voditeljici Tini Antončič pridružila dva nova obraza, David Logar in Nejc Krevs. Od novega leta je novost oddaje tudi rubrika Spletke, v kateri novinarka Mateja Leban ob koncu meseca predstavi odzive gledalcev na spletnih in mobilnih Infodromovih platformah.

Leta 2014 je oddaja prejela nagrado Evropske zveze javnih radijskih in televizijskih postaj za odličnost v podajanju novic za otroke
Strokovna komisija je nagrado utemeljila s spodbudnimi besedami: »Novice so predstavljene z dejstvi in rahločutnim pristopom do mladih gledalcev, ki jim je oddaja namenjena, pri tem pa ustvarjalci upoštevajo visoka načela novinarske etike.«

Infodrom ni z vami le prek televizijskih zaslonov
Infodrom lahko gledalci spremljajo tudi med počitnicami, ko ustvarjalci pripravijo posebne, tematske oddaje. V daljši, dokumentarni formi pa so različne plati mladostniškega življenja raziskovali tudi v seriji Infodrom: MOJE ŽIVLJENJE. Ustvarjalci so zajeli širok spekter tematik, ki so del sveta in razmišljanja mladih.

600. Infodrom
V 600. oddaji bodo skupaj z osnovnošolci, ki zaključujejo prvo ocenjevalno obdobje, v rubriki Infogrom razmišljali, kaj jim je šlo dobro, kaj pa bodo morali v drugem ocenjevalnem obdobju izboljšati. Iz Palestine se bo javila mlada poročevalka Janna in gledalcem povedala več o svojem življenju v tej nemirni deželi. Otroški poročevalec Taras se bo pogovarjal z zlato olimpijko Tino Trstenjak, ob koncu pa se bomo ozrli na preteklih 600 oddaj.

Šestošolke Tia, Marja, Desiree in Tjaša iz OŠ Antona Ukmarja Koper so nam poslale simpatično sporočilo: