Popri 2017  

16. 1. 2017

Še dobra dva meseca imate, da pošljete svoje ideje za vseslovensko podjetniško tekmovanje za mlade POPRI. Do 13. marca namreč lahko mladi pošljejo svojo podjetniško idejo in tekmujejo v treh kategorijah z vrstniki iz vse Slovenije. Udeležba na tekmovanju lahko prinese zanimivo izkušnjo, privlačne nagrade, za dijake pa tudi potovanje v Ameriko.  

Na tekmovanje se lahko prijavite mladi v treh kategorijah
Na tekmovanje POPRI se lahko prijavijo mladi v treh kategorijah: osnovnošolci od 7. do 9. razreda, srednješolci in študentje ter mladi do 29. leta. V lanskem letu je na tekmovanju POPRI sodelovalo kar 260 mladih, prijave pa so prišle iz 70 odstotkov regij v Sloveniji.  

Zmagovalec bo znan 6. aprila
Projekte bodo ocenili vsaj trije člani komisije, ki jo sestavljajo podjetniki, predstavniki iz gospodarstva, deležniki iz podpornega okolja in strokovni pedagoški delavci. Do 31. marca bo znanih 10 polfinalnih ekip v vsaki kategoriji, ki bodo nato 6. aprila svoje ideje predstavile pred nacionalno komisijo ocenjevalcev. Še istega dne zvečer se bosta v sklopu slavnostne zaključne prireditve na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča v Novi Gorici predstavila po dva finalista iz vsake kategorije, njihovi predstavitvi pa bo sledila razglasitev zmagovalca POPRI 2017.    

Več informacij o tekmovanju in prijave najdete na spletni strani www.popri.si.

Foto: Jure Batagelj

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.