Državno prvenstvo v badmintonu

15. 11. 2016 - Že šesto leto zapored je v Črnomlju potekalo državno prvenstvo v badmintonu za učence.

V četrtek, 10. 11. 2016, se je tekmovanja v telovadnici OŠ Mirana Jarca udeležilo 26 tekmovalcev iz desetih OŠ z nižjim izobrazbenim standardom. Na svečani otvoritvi sta tekmovalce, mentorje in gledalce pozdravila ravnatelj OŠ Milke Šobar - Nataše, ki je bila gostiteljica tekmovanja, g. Matjaž Barič ter županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič. Učenci OŠ Milke Šobar – Nataše so s simpatičnima otroškima igrama ali je kaj trden most in gnilo jajce ter pesmijo Abraham ma sedem sinov popestrili kulturni program. Tekmovanju je prisostvoval tudi predstavnik Zavoda za šport RS Planica g. Jernej Peterlin.

Hkrati z državnim prvenstvom je potekalo tudi mednarodno tekmovanje, na katerem sta poleg Slovenije tekmovali tudi Srbija ter Bosna in Hercegovina. Na tribunah so vestno navijali gledalci, ki so verjeli v zmago svojih favoritov. V športnem duhu si je prvo mesto priigral Aleks Zornada iz CUEV Strunjan, drugo mesto Slavko Petrušič, prav tako iz Strunjana, tretje mesto pa je zasedel Urh Štober iz CVIU Velenje.

Ekipno zmago so že drugo leto zapored odnesli v CUEV Strunjan, drugo mesto so zasedli tekmovalci iz CVIU Velenje, tretji pa so bili učenci iz Centra Janeza Levca – Dečkova iz Ljubljane. Na mednarodnem tekmovanju so prvo mesto zasedli domačini, drugo BiH, tretja pa je bila Srbija. Medalje, pokale in praktične nagrade je tekmovalcem podelil kolesar Sandi Papež.  

Tadeja M. Miketič

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.