3. Otroški bazar Maribor

24. 4. 2014

Otroški bazar Maribor, sejem za vso družino, bo letos potekal od 25. do 27. aprila. Obiskovalci bodo obiskali bogato sejemsko ponudbo, se udeležili številnih delavnic, si ogledali program na zunanji ploščadi in ob odprtem odru. Vstop je prost!

SEJEM
Staršem bodo na Otroškem bazarju predstavljeni otroška moda, zdrava prehrana, načini preživljanja prostega časa, družinskega turizma ... predstavljen bo Blejski grad ter srednjeveška tiskarna, potekala bo predstavitev mladih podjetnikov v projektu Podjetno v svet podjetništva, kupovali boste lahko unikatne tekstilne izdelke, se pozanimali o materialih in montaži vrtnega pohištva, dodatkov za dom in še. V okviru ponudbe bo tudi veliko sejemskih popustov. Otroci pa bodo lahko spoznavali tudi najrazličnejše poklice, saj bodo v okviru kotička mojaizbira.si, Centra RS za poklicno izobraževanje spoznali portal Mojaizbira.si, ki pomaga pri iskanju informacij o izobrazbi za pridobitev poklica ter znanj za poklic in razvoj kariere, ter različne zanimive poklice, ki se bodo predstavljali skupaj z nami.

USTVARJALNI IN RAZISKOVALNI KOTIČEK
Otroci skupaj s starši ali starimi starši se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic v okviru Ustvarjalnega kotička. Zveza prijateljev mladine Maribor namreč pripravlja delavnico reševanja in izdelave miselnih igric, delavnice tkanja zapestnic, izdelovanja naprstnih lutk za domače gledališče ipd. Center eksperimentov Maribor bo pod okriljem Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor v svojem Raziskovalnem kotičku pripravil različne delavnice in eksperimente. Otroci in odrasli se bodo lahko udeležili delavnice izdelovanja vulkana s kvasom in vodikovim peroksidom, prižigali žarnice s pomočjo limon, pisali pisemca v delavnici skrivnih pisav. Oglej si celoten program ustvarjalnega kotička. Program raziskovalnega kotička.


ZUNANJA PLOŠČAD
Na Otroškem bazarju Maribor bomo ponovno gostili prav posebne goste. ZOO park Rožman bo namreč v svojo družbo pripeljal pava, kokoši, divja purana, emuja in kenguruja. Če bodo živali pri volji, se jih bodo lahko otroci dotikali, jih hranili in spoznavali njihov način življenja. Zveza prijateljev Mladine Maribor pa pripravlja senzorične delavnice in delavnice oblikovanja gline. Na zunanji ploščadi pa se vam bodo predstavili tudi policisti s svojimi službenimi živalmi in policijsko opremo. Hoduljarsko društvo Maribor pa bo obiskovalcem Otroškega bazarja predstavilo spretnostno hojo s hoduljami, velikimi lesenimi palicami, primernimi za hojo na višini. Program na zunanji ploščadi.


ODPRTI ODER
Na odprtem odru bodo vsak dan potekale glasbene, gledališke in plesne predstave osnovnih šol, vrtcev ter upokojenskih in drugih društev, pretežno s štajerskega konca. Otroški bazar bo gostil na primer Plesno šolo Sebastian, predstavil osnove japonskega mečevanja, svoj zaključek pa bo doživel v nedeljo s festivalom Korajža velja. Program na odprtem odru.