Gostovali smo z gledališko igro Učenec Jure, ujet v svoj svet

24. 4. 2014

Gledališka skupina OŠ Preserje pri Radomljah je z gledališko igro Učenec Jure, ujet v svoj svet gostovala na OŠ Venclja Perka.

V današnji družbi mnogokrat naletimo na izraz »drugačnost«. Pa … ali se sploh zavedamo, kaj s tem mislimo, kaj s tem izrazom označujemo? Ima negativen ali pozitiven prizvok?

Že v tednu otroka je Gledališka skupina OŠ Preserje pri Radomljah, ki jo vodita Jasmina Pogačnik in Tanja Kastelic, učencem šole želela predati sporočilo, da je vsak otrok – učenec nekaj posebnega, da se v vsakem skriva področje, na katerem blesti … Glas o dramskem besedilu Učenec Jure, ujet v svoj svet izpod peresa Tanje Kastelic se je razširil po vsej domžalski regiji, celo po drugih krajih naše državice. Povabilo, da zaigrajo to nadvse sporočilno predstavo, so gledališčniki z veseljem sprejeli in se učencem OŠ Venclja Perka predstavili kar dvakrat; tako so učenci od četrtega do devetega razreda videli, kaj doživlja Jure, zaznamovan z izrazom »drugačen«, ko se vsakodnevno srečuje s šolskimi neuspehi, zbadanjem ter posmehljivim odnosom okolice. Da je bila predstava razumljivejša in sporočilo globlje, so učenci z učitelji pred ogledom izvedli delavnice.


Po odzivu gledalcev se jih je vsebina dramske igre dotaknila in jim ponudila možnost, da je vsak izmed njih spoznal kaj koristnega, zase vrednega.

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.