Nove (fantovske) sile Infodroma

29. 9. 2016 - 30. septembra začenjamo novo sezono Infodroma!

Infodrom vstopa že v peto sezono, to pomeni, da smo vam svet razlagali že štiri šolska leta. Vsak petek ob 18.00 uri vas bodo na prvem programu Televizije Slovenija v svet novic, zanimivih zgodb mladih, posebnih dosežkov in nasvetov za najstniške tegobe popeljali Tina ter dva nova voditelja – David Logar in Nejc Krevs. 

Ekipi Infodroma se v novi sezoni pridružujeta dva nova voditelja – David Logar in Nejc Krevs
Za Davida in Nejca je vodenje nova izkušnja, a se že veselita izzivov.

»S svojo igrivostjo in sproščenostjo se bom poskušal čim bolj približati mladim. Že od nekdaj sem zvedave narave, tako da me zanima skoraj vse. Sam sem se  že kot otrok navduševal nad napredkom v tehnologiji in prazgodovino, še posebej nad dinozavri,« je povedal David Logar, sicer študent ekonomije, glasbenik in improvizator. Če bi bil zdaj najstnik, bi Infodrom gledal zato, »da bi vedel več od atija, ki redno gleda poročila«.

Nejc Krevs je z 20 leti najmlajši voditelj Infodroma, a ima za sabo že nekaj novinarskih izkušenj z Radia Slovenija. »Vodenje informativne oddaje za mlade zame pomeni veliko odgovornost in možnost, da svoje znanje in izkušnje prenesem na mlajše generacije. Informacije si bom prizadeval posredovati na preprost in obenem kakovosten način,« o svoji novi vlogi razmišlja Nejc, študent teologije, ki ga zanimajo zgodovina, verstva, znanost,kultura in šport.

»V novi sezoni se bomo poleg stalnih rubrik skušali še bolj povezati z mladimi, ki so ob hitrem napredku tehnologije že sami postali mojstri pisanja scenarijev, snemanja in montiranja, ter skušali kakšno težavo razvozlati skupaj z mladimi poročevalci iz vse Slovenije,« o novi sezoni razmišlja urednica in voditeljica oddaje Tina Antončič, ki s preostalo ekipo že pripravlja nove vsebine.

Tudi vi lahko sodelujete pri ustvarjanju Infodroma!
Še naprej vam bomo z animacijo razlagali zapletene pojme in dogodke, vas obveščali o novostih v šoli, znanosti in tehnologiji, se z vami veselili vaših dosežkov in vam svetovali ob kakšni zadregi. Najpomembnejše poslanstvo pa je gotovo to, da Infodrom vedno in o vsem vpraša za mnenje mlade. Ponudi vam priložnost, da postanete tudi pravi novinarji. V rubriki Otroški poročevalec se lahko pogovarjate s svojimi vzorniki ali pa raziščete kakšno pomembno temo.  

Infodrom tako tudi v novi sezoni ostaja vedno odprtih oči. Poiščite nas tudi na Facebooku, Twitterju in kanalu YouTube!