V Velenju je Pika Nogavička  

19. 9. 2016

Med 18. in 24. septembrom bo v Velenju spet Pikin festival
Pika Nogavička se je vrnila v Velenje, z njo pa tudi številni dogodki, ki se jih lahko udeležite: več kot 50 uprizoritvenih dogodkov in koncertov, 100 ustvarjalnih in raziskovalnih kotičkov, 10 razstav ... Največji otroški festival v Sloveniji, ki ga prirejajo že 27 let, že nekaj let zapored obišče več kot 100 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine.  

Sam svoj mojster
Moto letošnjega festivala se glasi Sam svoj mojster in prinaša izzive za vaše spretne roke. Ugotavljali boste, kaj vse lahko ustvarite sami. Na prizorišču bodo delavnice mojstrov na temo naravoslovja in tehnike, gradbeništva, lesarstva, vodoinštalaterstva, tekstila, keramike in elektrike.  

Gusarji, športniki, umetniki
Na festivalu bodo tudi mojstri umetnosti, naravo bodo raziskovali zeliščarji, gobarji, taborniki in Indijanci. Športni poligoni Atletske zveze Velenje in Slovenske vojske vabijo adrenalinske navdušence, spremljevalni športni program pa bo tudi letos sestavljen iz kolesarjenja, planinskega pohoda, rolanja, supanja, jadranja, predstavitev različnih športnih klubov in Pikinega atletskega mitinga.  

Več si lahko preberete tukaj.  

Foto: Festival Velenje