Klemen Slakonja bo Donald Trump  

16. 6. 2016

Klemen Slakonja se je po videu Putin, Putout, ki je postal uspešnica na Youtubu, lotil še republikanskega kandidata na ameriških volitvah Donalda Trumpa. Prek svojega profila na Facebooku je sporočil, da mu je uspelo zbrati dovolj denarja za novi podvig.

Foto: Klemnov FB

Putin, Putout ima že skoraj šest milijonov ogledov
Prvo uspešnico Putin, Putout, v kateri je imitiral ruskega predsednika, je Slakonja posnel s svojimi prihranki. Video, o katerem je na naslovnici pisal tudi britanski BBC, ima na Youtubu do danes že skoraj šest milijonov ogledov. Klemen je povedal, da se je z njim poglobljeno ukvarjal pol leta, pri projektu pa je sodelovalo kar približno 50 ljudi. 

Klemen je zbral dovolj denarja za novi projekt
Klemen si pod ključnikom #TheMockingBirdman želi nadaljevati imitiranje, a snemanje takšnih videospotov je zelo drago. Igralec in voditelj je tako na začetku meseca ob podpori slovenske strani za množično financiranje Adrifund začel zbirati denar za svoj novi podvig. Njegov cilj je bil v 36 dneh zbrati 10.000 evrov. 22 dni pred iztekom roka je zbral že 12.648 evrov. S tem denarjem bo Klemen posnel videospot in priredil koncert, na katerem bo predstavil projekt – Trump.    

Video o Donaldu Trumpu si boste lahko ogledali že 18. julija
"Dobili smo prvega zlatega pokrovitelja in tako skupaj presegli osnovni cilj! Hvala vsem, ki me podpirate, Donald Trump bo," je na Facebooku zapisal Slakonja. Trumpov video si bodo oboževalci na portalu Youtube zdaj zagotovo lahko ogledali že 18. julija. A imitator se pri Trumpu najbrž ne bo ustavil, saj si želi posnemati še Angelo Merkel ter nekatere popzvezdnike in športnike.  

Zakaj prav Donald Trump Donald
Trump je izjemno bogat in uspešen poslovnež, ki je s svojo uspešnostjo v politiki presenetil ves svet. Njegovi kandidaturi za ameriškega predsednika se je javnost sprva celo posmehovala, saj so bili politični analitiki in komentatorji prepričani, da ne more uspeti človeku, ki govori, da bo na meji med ZDA in Mehiko postavil zid in vpeljal verski preizkus za ljudi, ki bi želeli v ZDA. A Donaldu Trumpu gre na zapleteni poti do položaja ameriškega predsednika zelo dobro. Postal je republikanski kandidat za ameriškega predsednika, ki se bo za predsedniško mesto najverjetneje pomeril z demokratsko kandidatko Hillary Clinton. "Putin je človek, ki ponuja zelo veliko, ki ga lahko študiraš in gledaš njegov material ure in ure. Isto oziroma še toliko bolj pri Trumpu. Zdi se mi še toliko zahtevneje, ves ta material, vse to, kar je izrekel, vse to, kar počne ... nekako sklestiti v tri minute. To mi je bil največji izziv," je povedal Klemen.

ML