Dan za boljši korak na URI Soča  

10. 6. 2016 - Najmlajši pacienti bodo v inštitutu Soča odslej pri rehabilitaciji imeli dodatne možnosti terapij

Najmlajši pacienti na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS Soča imajo na voljo dve pomembni novi pridobitvi, ki so se ju zelo razveselili. Veselje lahko vidite tudi na Elininem obrazu, ki je na prireditvi zapela Kekčevo pesem.

Prva, Innowalk, je naprava za trening hoje in je namenjena najmlajšim, ki sicer hodijo, a je zaradi bolezni ali poškodbe njihova hoja otežena in šibka, ter za tiste, ki sami stoje in hoje ne zmorejo.

Napravo je takole predstavil Nik:

Druga naprava je izkašljevalnik in je koristna zlasti za otroke z najhujšimi okvarami, ki se sami ne gibljejo, pretežno ležijo ali podprto sedijo, dihajo plitko in se ne morejo izkašljati.  

Dan za boljši korak
Napravi so na otroškem oddelku URI Soča izročili v uporabo ter tudi preizkusili ob prav posebnem dnevu, ki so ga poimenovali dan za boljši korak. Mladi bolniki so na ta dan svoje spretnosti krepili na pikniku na vrtu otroškega oddelka, in sicer tako, da so se družili, skupaj pripravljali hrano in se gibali. Pri tem so se jim pridružili Aljaž Pegan, svetovni prvak v gimnastiki, Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico, Sašo Bertoncelj, trenutno najboljši slovenski telovadec, priljubljena kuharja Jani Jugovic in Sašo Miljušević ter zaposleni na otroškem oddelku URI Soča in predstavniki skupine SIJ. 

 

Nakup naprav je omogočila Skupina SIJ – slovenska industrija jekla, ki jim je poklonila kar 45.000 evrov.