Parada učenja v Šmarju pri Jelšah

19. 5. 2016

Parada učenja na ploščadi pred šmarskim kulturnim domom je bila vrhunec dogajanja v okviru tedna vseživljenjskega učenja pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, ki ga v Sloveniji prirejajo že 21 let. Hkrati je zaživela na kar 13 prizoriščih po vsej Sloveniji, kjer so na mestnih trgih in drugih javnih krajih vabile stojnice in navduševali odrski nastopi, obiskovalci pa so lahko sodelovali na delavnicah. Organizatorji so se skupaj s partnerji na lokalni ravni lotili številnih spremljajočih dejavnosti (natečajev, razstav ipd.).

Dejan Zavec podelil nagrado občinstva F.A.F.
Zagotovo največ navdušenja in zanimanja je vzbudil športni as Dejan Zavec, ki je kot osrednji gost podelil nagrado občinstva nedavnega Festivala amaterskega filma. Po preštetih glasovih si je prvo nagrado občinstva priboril film z naslovom Prva laž, ki so ga posneli učenci OŠ Šmarje pri Jelšah. In prav tem je Zavec izročil nagrado.

Popoldanski del v znamenju strokovnega posveta in pogovora z Boštjanom Gorencem Pižamo
Parada učenja se je končala s popoldanskim strokovnim posvetom, ki ga je vodila dr. Nevenka Bogataj. Naslovili so ga Učenje zunaj institucij – zakaj, kje in kako? Zadnje dejanje pa je bil pogovorni večer, katerega osrednji gost je bil Boštjan Gorenc Pižama, vodili pa so ga dijaki ŠC Rogaška Slatina.

Tekst in foto: OŠ Šmarje pri Jelšah

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.