Boki delil svojo otroško fotografijo

17. 5. 2016 - Skoraj eden od štirih otrok živi na kriznem območju

Priljubljeni košarkarski zvezdnik Boštjan Boki Nachbar je na družbenih omrežjih objavil svojo otroško fotografijo, na kateri pozira skupaj s sošolci. Gre za gesto, s katero je podprl kampanjo #EmergencyLessons, ki poudarja pomembnost izobraževanja za otroke v kriznih razmerah.  

Boki je otroško šolsko fotografijo tudi »osvežil«, in sicer tako, da je s soigralci iz košarkarskega kluba Baloncesto Sevilla poustvaril držo nekdanjih sošolcev. Skupaj s slovenskim Unicefom bo priljubljeni košarkar konec maja obiskal šole v Gvineji, pridružila pa se mu bosta še televizijski voditelj Sekumady Conde, ki ima gvinejske korenine, in Nejc Oblak, ambasador mladih. Za otroke, ki živijo na kriznih območjih, je izobraževanje namreč enako pomembno kot hrana in zdravila, saj daje občutek normalnosti. Gre za rutino, prijatelje, podporo in upanje na boljšo prihodnost, ki otrokom pomagajo, da se lažje in hitreje spoprimejo s težavami. Kar 462 milijonov šoloobveznih otrok (skoraj eden od štirih) živi v 35 državah, ki so jih prizadele krize. Izobrazba je tako ključna ne le za preživetje otrok, temveč tudi za njihov napredek.  

Boki je v podporo kampanje #EmergencyLessons posnel tudi video, kampanjo pa lahko podprete tako, da na družbenih omrežjih delite svojo šolsko fotografijo pod naslovom #EmergencyLessons.