V Mariboru teklo 1914 otrok in mladih

27. 4. 2014

V četrtek, 24. aprila 2014, je v Mariboru potekal tradicionalni Šolski ekipni kros, ki velja za največjo samostojno šolsko tekaško prireditev v Sloveniji. V promocijskih tekih, kjer se ni meril čas, je teklo 424 predšolskih otrok in osnovnošolcev od prvega do četrtega razreda, v tekmovalnem delu je pri osnovnih šolah teklo 1333 učencev in učenk, pri srednjih šolah 128 dijakov in dijakinj, teklo pa je tudi 29 učencev in učenk iz osnovnih šol s prilagojenim programom. Tekmovalci so prihajali iz 85 osnovnih in 25 srednjih šol, ki jih je spremljalo več kot 150 športnih pedagogov in drugih spremljevalcev.

Tekmovali v štirih razdaljah
Na lepi trasi v Športnem parku Tabor so tekmovalci v sproščenem športnem vzdušju in ugodnih vremenskih razmerah tekli na štirih različnih razdaljah 500 m, 1000 m, 1500 m in 2000 m. Prvi trije tekači v posamezni kategoriji so prejeli medalje, razglasili pa so tudi najboljše ekipe. Pri osnovnih šolah je zmagala Osnovna šola Šentjernej, pri dijakih in dijakinjah Gimnazija Šiška, najboljša osnovna šola s prilagojenim programom pa je bila III. OŠ Rogaška Slatina.

Šport je moja energija za življenje
Izvajalci so pripravili tudi spremljevalne dejavnosti, kjer so udeležencem podeljevali nagrade sponzorjev. Tako kot na vseh večjih prireditvah Športa mladih so z ragljami pošiljali energijo vsem slovenskim športnikom pod sloganom »Šport je moja energija za življenje«.

Pri izvedbi pomagali številni
Tokrat je izpeljavo tekmovanja prevzela Osnovna šola borcev za severno mejo pod vodstvom športnega pedagoga Boštjana Kamenška. Čeprav so tovrstno tekmovanje organizirali prvič, je bila izvedba na zelo visoki ravni. V organizaciji je sodelovalo več kot 100 oseb. Poleg zaposlenih na šoli tudi mariborski atletski delavci, na pomoč pa jim je priskočila tudi Slovenska vojska.