Tekmovanje mladih dolenjskih golfistov

6. 5. 2016

Področno tekmovanje osnovnih šol Dolenjske so organizirali Golf Klub Grad Otočec, Golf & Country Club Trebnje, igrišče Golf Grad Otočec in šola golfa GOLFy. Sodelovale so šole občin Novo mesto in Trebnje. Tekmovanja se je udeležilo 74 učencev vseh starostnih skupin iz devetih šol. Tekma je bila posamična in ekipna.

Mladi so se razdelili v skupine in se pomerili v spretnostnih nalogah, si z avtomobilom za golf ogledali igrišče in spoznavali pravila te igre. Vse skupaj je bilo zelo prijetno, saj so mladim golfistom delali družbo tudi mladinci iz vse Slovenije in sosednjih držav, ki so se pripravljali na petkovo in sobotno tekmovanje SLO-AM Tour.

Tekmovanje v spretnostnih nalogah je pripravljeno tako, da tekmovalci v petih različnih nalogah pokažejo obvladovanje osnovnih prvin golfa. Vsak udarec žogice na nalogi je ovrednoten s točkami, odvisno od uspešnosti opravljene naloge. Vsi učenci tekmujejo v isti kategoriji. Imajo pa prilagojena udarjališča glede na starost. Od 1. do 3. razreda imajo najkrajše razdalje, druga po dolžini so udarjališča za učence od 4. do 6. razreda in najdaljša tista za učence od 7. do 9. razreda. Učenci so tekmovali v posamezni in ekipni razvrstivi. Pri ekipnem tekmovanju je ekipo sestavljalo po pet najboljših tekmovalcev posamezne šole.

Tekma je štela tudi za finale lige GOLFy, ki je od novembra potekalo po vseh sodelujočih osnovnih šolah. Enkrat mesečno je bila organizirana tekma za ligo v sklopu rednega treninga golfa na šolah.

REZULTATI:

Posamično
1. Tim Rifelj (OŠ Otočec)
2. Andraž Kovačič (Podružnična šola Dolenja Nemška vas) 3. Klemen Kastelic (OŠ Otočec)

Ekipno
1. OŠ Otočec
2. OŠ Trebnje
3. OŠ Dolenja Nemška vas

Liga GOLFy
1. Jan Šalehar (OŠ Trebnje)
2. Klemen Kastelic (OŠ Otočec)
3. Vid Zaletel (OŠ Trebnje)

Še več o tem pa na spletni strani www.golfy.si!

Foto in tekst: Ekipa GOLFy

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.