XXIX. Roševi dnevi

21. 3. 2016

29. Roševi dnevi so srečanje mladih literarnih ustvarjalcev iz vse Slovenije. Posvečeni so pesniku, pisatelju in dramatiku Franu Rošu, rojenemu leta 1898 v Kranju, in potekajo v obliki zanimivih delavnic, predstavitev del mladih literatov in razstave.

Poleg SREČANJA NAJBOLJŠIH LITERANIH USTVARJALCEV 8. in 9. razredov so bile minuli teden na OŠ Frana Roša v Celju tudi predstavitev literarne zbirke  MINLJIVOST JE NAJVEČJA SILA SVETA, dve literarni delavnici in otvoritev 9. razstave najboljših literarnih glasil osnovnošolcev in srednješolcev. 

Kako je natečaj potekal
Šole so na razpis poslale literarne prispevke dveh najboljših literarnih ustvarjalcev. Na natečaj se je prijavilo 60 mladih avtorjev iz vse Slovenije (12 avtorjev in avtoric), prejeli so 33 proznih prispevkov in 41 pesmi. Komisija je izbrala 20 avtorjev in jih skupaj z njihovimi mentorji povabila na srečanje v Celje, kjer so imeli literarno delavnico za mlade avtorje “Kdo je pisatelj in kaj pomeni biti pisatelj ”, ki jo je vodil Andrej Predin. Tudi mentorfji so se udeležili delavnice z naslovom ''Kako in o čem (naj) pišejo mladi '', ki jo je vodil Peter Svetina.      

Takole pa je bilo na Roševih dnevih pred dvema letoma

 

Postani Infodromov dopisnik!

Pošlji nam članek, fotografijo ali film na naš naslov infodrom@rtvslo.si 
in napiši, kaj se zanimivega dogaja v tvojem kraju ali na šoli.