Adele dobila kar štiri nagrade brit

26. 2. 2016

Absolutna zmagovalka podelitve britanskih glasbenih nagrad brit je priljubljena pevka Adele. Domov je odnesla kar štiri kipce.

Album 25, ki ga je izdala konec novembra in ki iz dneva v dan podira rekorde, je bil razglašen za najboljši album. Zmaga je pripadla še ultrauspešnici Hello, Adele je slavila tudi v kategoriji za najboljšo britansko izvajalko, prejela pa je še brita za globalni uspeh. Zmaga se ji je izmuznila le v kategoriji najboljši videospot − nominiran je bil videospot za skladbo Hello, ki si ga je ogledala že več kot milijarda ljudi, a je zmaga na koncu pripadla videospotu za skladbo Drag Me Down skupine One Direction.

Kaj je povedala Adele
Pevka je na podelitvi povedala, da se je je dotaknil tako ljubeč sprejem po dolgem času odsotnosti z glasbenega prizorišča. Zadnji album, 21, je namreč izdala pred štirimi leti.

Kaj je nagrada brit
Nagrada brit je najprestižnejša glasbena prireditev na Otoku, ki jo podeljujejo vse od leta 1982. Pevka je edina med izvajalci, ki je letos prejela več kot eno nagrado.

Kdo se je še veselil
Najboljši britanski izvajalec je postal James Bay, najboljša britanska skupina je skupina Coldplay, v kategoriji najobetavnejši izvajalec je slavila skupina Catfish and The Bottlemen, najboljši mednarodni izvajalec je Justin Bieber, najboljša mednarodna izvajalka Björk, najboljša mednarodna skupina pa Tame Impala.