Grammy spet v roke Taylor Swift

17. 2. 2016

Poppevka Taylor Swift je postala prva ženska, ki se ponaša z dvema zlatima kipcema za album leta.

Potem ko je drugič prejela to prestižno nagrado, je Taylor v govoru dejala: "Kot prva ženska z dvema tovrstnima nagradama želim prenesti sporočilo vsem mladim ženskam: "Na poti vam bodo vedno stali ljudje, ki bodo želeli uničiti vaš uspeh in slavo. A če se osredotočite na delo in ljudem ne pustite, da bi vas poniževali in vam kradli zasluge, boste nekega dne prišle ravno tja, kamor si želite. Takrat se boste lahko ozrle okrog in ugotovile, da je uspeh v celoti zasluga vas in ljudi, ki so vas podpirali – in to bo najboljši občutek na svetu." Taylor Swift je prejela še dva grammyja – za najboljši pop vokalni album in najboljši glasbeni video Bad Blood. Prvega grammyja je Swiftova sicer dobila leta 2009 za album Fearless.

Letošnji veliki zmagovalec je raper Kendrick Lamar

Kendrick Lamar je domov odnesel kar pet kipcev, med njimi za najboljši rap album To Pimp a Butterfly, za rap nastop, rap video in rap skladbo.

Nagrade so podelili v kar 83 kategorijah

Tri so osvojili Alabama Shakes, The Weekndso dobili dve, med nagrajenimi pa so bili še Stapleton, Pitbull, D'Angelo, Kirk Franklin, Jason Isbell in Tony Bennett. Nagrado za skladbo leta sta prejela Mark Ronson in Bruno Mars, in sicer za(Uptown Funk), Justin Bieber pa je dobil svojega prvega grammyja – za glasbeni posnetek Where Are U Now.

Pesem leta je Thinking Out Loud

Sheeran je z romantično odo Thinking Out Loud dobil grammyja za pesem leta. Pevec se je v govoru zahvalil svojim staršem: "Zadnja štiri leta sta vsakokrat priletela v Ameriko na podelitev nagrad in vsako leto sta rekla, da mi bo pa ravno takrat morda tudi uspelo."

Novinka leta je Meghan Trainor

Avtorica radijske uspešnice All About That Bass, Meghan Trainor, je v solzah sprejela nagrado za najboljšega novega umetnika. Tri grammyje so osvojili tudi Alabama Shakes, dva sta šla v roke The Weeknd, med nagrajenci pa so bili letos tudi Stapleton, Pitbull, D'Angelo, Kirk Franklin, Jason Isbell, Tony Bennett in Justin Bieber.

Foto: Reuters