Nova odličja na zimskih mladinskih olimpijskih igrah

17. 2. 2016

Smučarska skakalca Ema Klinec in Bor Pavlovčič sta na mladinskih zimskih olimpijskih igrah osvojila zlati kolajni. Slovenski športniki so tako skupno na MOI Lillehammer na Norveškem osvojili tri odličja!

Bravo, Ema!

Sedemnajstletna skakalka Ema Klinec iz Poljanske doline je vodila že po poskusni in prvi seriji posamične preizkušnje smučarskih skakalk. V finalu je Sloveniji priskakala zlato. Ema Klinec je v finalu na manjši napravi skakalnega stadiona Lysgardsbakkene s skokom, dolgim 96 metrov, potrdila status favoritinje ter Sloveniji priskakala prvo zlato odličje na tokratnih zimskih mladinskih olimpijskih igrah.

Bravo, Bor!

Po Emi Klinec je zmago na posamični preizkušnji smučarjev skakalcev na manjši napravi na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju slavil tudi slovenski skakalec Bor Pavlovčič, ki je bil tako kot Ema na vrhu po vseh šestih skokih za trening v zadnjih dveh dneh, vodil pa je tudi po poskusni in prvi seriji.

Že tretje odličje za slovensko reprezentanco

Pavlovčič je Sloveniji na tokratnih igrah priskakal tretjo medaljo, za prvo zlato je poskrbela Ema, Tit Štante pa je bil pred tem bronast v Oslu v preizkušnji deskarjev na snegu v snežnem žlebu. O Titovem uspehu smo poročali tukaj: http://otroski.rtvslo.si/infodrom/news/article/4697

Tudi drugi športniki zelo uspešni

Uspeh zlatih skakalcev je dopolnil nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik s petim mestom v posamični preizkušnji. Alpska smučarka Meta Hrovat je pristala tik pod stopničkami, na četrtem mestu v veleslalomu na poligonu v Hafjellu. Na tekaškem poligonu Birkebeineren nad Lillehammerjem je bila preizkušnja posameznic in posameznikov v smučarskih tekih v sprintu v klasični tehniki na 1,3-kilometrski razdalji. Šestnajstletna Anja Mandeljc in Vili Črv sta od Slovencev prikazala najbolj navdihujočo predstavo, se prebila do polfinala ter nazadnje osvojila vsak deveto mesto. Sedemnajstletni Luka Markun in osemnajstletna Nina Klemenčič sta izpadla v četrtfinalu in na koncu zasedla  22. oziroma 26. mesto.

foto: arhiv OKS