Infodromova dokumentarna serija Moje življenje

9. 2. 2016

Danes je bila v dvorani Kinodvora v Ljubljani predpremiera serije petih kratkih dokumentarnih filmov, ki smo jih pripravili in posneli ustvarjalci Infodroma. Dokumentarna serija INFODROM: MOJE ŽIVLJENJE je sestavljena iz petih petnajstminutnih filmov, ki si jih boste na 2. programu Televizije Slovenija lahko ogledali med zimskimi počitnicami; najprej v tednu od 15. do 19. februarja 2016 in nato še enkrat v tednu od  22. do 26. februarja.    

 

Ponedeljek, 15. 2. in 22. 2. 2016

URBANI ŠPORTI

Osem mladih nas popelje skozi svoj prosti čas, v katerem se veliko gibljejo. Natančneje: ukvarjajo se z urbanimi športi. Prek osebnih zgodb spoznavamo svet skejtanja, beemiksanja in prostega teka oziroma free runninga. Mladi predstavijo značilnosti posameznega športa in subkulturo, s katero se ta povezuje. Ta se izraža tudi v besednjaku mladih. Z dokumentarnim filmom želimo mladim vzbuditi zanimanje za šport in jim nevsiljivo predstaviti zdrav način življenja ter urbane športe.

scenarij: Neža Prah Seničar, režija: Siena Krušič

Torek, 16. 2. in 23. 2. 2016

ČHAVORO

Binito, Kristina in Niko so osnovnošolci, ki jih v življenju zanimajo različne reči, prav vsi pa imajo skupne prednike – nomade, ki so se po svetu razselili iz Indije. So Romi in na to so ponosni. Živijo v različnih skupnostih in razmerah, sami pa razmišljajo, kakšno življenje si želijo za svoje potomce. V filmu predstavljajo svoje (ne)romsko življenje, sanje in želje ter opišejo, kako dojemajo sebe in kako jih dojemajo drugi.

scenarij: Tina Antončič, režija: Marko Šantić  

 

Sreda, 17. 2. in 24. 2. 2016

MOJE TELO

Kaj vse nam omogoča telo, če mu dovolimo, da je to, kar je. Vmesnik med tabo in mano. Pot od želje do doživetja. Glasbilo, na katero igramo življenje. Kratek dokumentarni film Moje telo predstavi življenje treh vztrajnih in prilagodljivih otrok, ki z različnimi prostočasnimi dejavnostmi pogumno uresničujejo svoje sanje.

scenarij: Jasna Merklin, režija: Siena Krušič

Četrtek, 18. 2. in 25. 2. 2016

KONCI IN ZAČETKI

Mladi pripovedujejo o tem, kaj jim pomeni življenje in kakšno je bilo njihovo srečanje s smrtjo, tako s smrtjo bližnjega kot s svojo. Poudarek filma, ki je namenjen otrokom zadnjega triletja osnovne šole, je, da so vsa čustva dovoljena in da je smrt del življenja. Protagonisti razkrivajo svoje izkušnje in občutke, povejo, kaj jim pomeni žalovanje in ali se to sploh kdaj konča. Razodenejo nam tudi, kaj jim je pomagalo v težkih trenutkih.

scenarij: Neža Prah Seničar, režija: Ema Muc

Petek, 19. 2. in 26. 2. 2016

INFODROMOVA MISIJA

Infodrom Marka in Lenarta pošlje na posebno misijo, na kateri se srečujeta z različnimi dejavnostmi, ki jih je mogoče početi v mestu in na vasi. Ukvarjata se s stvarmi, ki jih imata rada, in drug drugemu postavljata izzive. Zanimalo nas je, zakaj kaj počneta in kako bo to šlo od rok drugemu – bo zanj nenavadno, zanimivo, dolgočasno, težko?

scenarij: Tina Antončič, režija: Darko Sinko